Kunderna blev skogstokiga när Ica ville bjuda på lite tårta – då kom Anna-Sara med klockren kontring

På lördag fyller Ica 100 år och vill därför bjuda alla sina kunder på gratis tårta. En trevlig gest kan tyckas, men tyvärr ledde det till vilda debatter och arga kommentarer från flera kunder som ställer krav på det som serveras. När vissa frågade om Ica möjligtvis kunde köra hem tårta till dörren fick Icas community manager Anna-Sara nog och kontrade med klockrena svar.

När Ica gick ut med att de kommer att bjuda alla kunder på tårta på lördag fick de många positiva reaktioner, men också några negativa. Flera av kunderna ställde höga krav som de skrev ut på Icas Facebooksida. Vissa krävde tårta utan grädde på grund av laktosintolerans, och andra ville ha en sockerfri tårta.

Foto: ANDERS WIKLUND / TT

 

Bad om att få tårtan hemkörd

När en av kunderna bad om att få tårtan hemkörd fick Icas community manager Anna-Sara nog.

Facebook/Ica

Sara valde ironi för att besvara flera av de frågor hon misstänkte vara oseriösa.
– Om det kommer någon som skriver: ”En glutenfri, vegansk, sockerfri LCHF-tårta gjord på Fairtrade-socker”, då förstår vi direkt att det är någon som driver, säger hon till Expressen.

Facebook/Anna-Sara Nilsson

 

Använder ironi för att handskas med skojare

 

Sara berättar att många företag inte vågar skoja tillbaka, vilket ger Ica ett unikt sätt att arbeta med sociala medier. Nu hyllas hon för sitt sätt att hantera skojare och folk med orimliga krav.

 

Facebook/Ica

 

Som butiksanställd får man ofta jobba med orimliga krav och oseriösa kommentarer, Anna-Sara valde att hantera dessa på ett klockrent sätt som fick tyst på alla. Dela gärna för att hylla henne. 

 

 
 

Läs mer om...