Kunderna rasar över skylten på dörren – restaurangens svar: ”Synd för er, vi kommer inte att ta ner den”

Polisyrket är inte som ett vanligt åtta till fem jobb på en trygg plats. Du måste dagligen komma i kontakt med samhällets baksida. Se hemska saker, och utsätta dig själv för livsfara. Allt för att invånarna ska vara trygga, trots låga löner. Av den anledningen finns det flera anledningar att visa uppskattning till alla poliser där ute. Något som en populär restaurangkedja i USA anammade.

Dörrskylten som hängdes upp på en KFC-resturang i Ohio har fått många kunder att höja på ögonbrynen. Några blev till och med rasande.

På skylten står det ”Alla poliser som bär uniform äter gratis hela dagen, alla dagar i veckan”.

Facebook/Ohio Going Blue

Restaurangen ville tydligt visa sin tacksamhet mot poliserna i deras stad, för allt hårt arbete de gör. Jag kan bara tänka mig hur rörande det måste ha varit för poliserna att se skylten.

10 000 gilla-markeringar

Detta var ett genialt och omtänksamt initiativ av ägaren. När någon fotat det och lagt upp bilden på Facebook fick den över 10 000 gilla-markeringar.

KFC-restaurangens anställda har också kommenterat fotot på Facebook och bekräftat att det är sant – de är glada över att servera gratis måltider till alla poliser året runt.

Facebook/Ohio Going Blue

Så finns det de som inte unnar polisen detta. Vissa tycker att det är orättvist att polisen får äta gratis, vilket de beklagat sig över i sociala medier.

Polisens svar på tal till hatarna

Efter så många negativa kommentarer kände en polis behov av att svara:

”Det här är ett positivt inlägg, men några av er kan inte se helheten.

Som polis går jag inte till någon anläggning och förväntar mig/vill att NÅGOT ska vara gratis eller ens rabatterat. Oavsett om jag bär uniform eller inte, och jag kan säga att andra officerare känner på samma sätt. Vi gillar inte ”specialbehandling”. Faktum är att KFC uppmärksammar brottsbekämpning, varför detta publicerades.

Facebook/Ohio Going Blue

Dela gärna om du också är tacksam för de poliser där ute som utsätter sig för stora risker för andras skull.