Kunderna rasar över skylten på dörren – restaurangens svar: Synd för er, vi tar inte ner den!

Poliser och andra som arbetar för att upprätthålla samhället jobbar hårt och många anser att de är underbetalda. Deras jobb är kanske det tuffaste men också bland det viktigaste vi har i landet.

Det ville en restaurang i amerikanska staden Gallipolis, Ohio, se till att uppmärksamma och hylla. Därför tog ägaren beslutet att en dag hänga upp en egenskriven skylt på ytterdörren – och den har fått många att höja på ögonbrynen.

Facebook/Ohio Going Blue

På lappen står det:

Alla uniformerade poliser äter gratis varje dag, hela dagen. 

Jag tycker detta är det kanske tydligaste beviset på att poliserna i den här staden får så mycket respekt för sitt hårda och viktiga arbete. Det måste vara så upplyftande för poliserna att mötas av detta! En rentav drömsk idé av ägaren som förtjänar alla likes i världen. Och det är inte så konstigt, eftersom bilden sedan den lades ut på Facebook setts och gillats av tiotusentals.

Facebook/Ohio Going Blue

De som jobbar i KFC-restaurangen har också kommenterat fotot på Facebook och bekräftat att det är på riktigt – de serverar poliser gratis måltider året om. Detta har fått många i staden att höja på ögonbrynen.

Men alla är inte lika nöjda över skylten.

Somliga skriver att det inte bara är poliser som förtjänar detta privilegium – utan även exempelvis ambulansförare, sjukvårdare och räddningstjänst. En polis skrev då följande svar:

”Det här är en positiv uppdatering på Facebook, men vissa av er ser inte helheten. Som polis går jag inte in någonstans och förväntar mig eller vill ha någonting gratis… eller ens någon rabatt, oavsett om jag bär uniform eller inte. Och jag kan meddela er att andra poliser känner likadant. Vi vill inte ha någon ”specialbehandling”. Varför vi la upp detta på Facebook är för att visa det faktum att KFC-restaurangen vill hylla brottsbekämpningen. Till er som tycker annan blåljuspersonal också borde få ett erkännande kan jag bara svara: ABSOLUT.” 

Facebook/Ohio Going Blue

Polisen viger sitt liv åt att skydda medborgarna och samhället. I Sverige diskuteras ofta att deras löner borde höjas, och många arbetar nattskift. Visst är detta en bra idé, även om annan blåljuspersonal också borde få ett erkännande! De är alla grundläggande fundament för vårt land och jag är så stolt över deras viktiga insats.

Tryck på dela om du tycker restauranger i Sverige borde ta efter detta goda exempel – för att hedra blåljuspersonalens viktiga arbete!