Kusinerna skiljdes åt vid Andra världskriget – se nu hjärtvärmande ögonblicket när de återförenas

Andra världskriget gjorde att inte bara tusentals utan miljontals familjer bröts upp. Vissa fick beskedet om att en anhörig gått bort, medan en annan lever än idag med ovetskapen om vad som hänt en kär familjemedlem.

När kusinerna Morris Sana och Simon Mairowitz tvingades isär redan som barn i Rumänien på grund av kriget, trodde de aldrig att de skulle få se varandra igen.

De levde genom livet med att tro att den andra dött, men det visade sig att så var inte fallet.

Att skiljas från någon man älskar och aldrig få svar vad som egentligen hände, är svårt att sätta sig in i.

Men när Andra världskriget drog in över Europa, var det miljontals människor som förlorade sina familjer, vänner, partners och sina egna liv.

När kusinerna Morris Sana och Simon Mairowitz skiljdes åt redan som barn räknade de aldrig med att få se varandra mer i detta liv.

De båda pojkarna vid den tiden flydde tillsammans med sina föräldrar men åt två helt olika håll, skriver People.

Morris som nu är 87 och gammal och Simon 85 hade gett upp om att kanske få chansen till en återförening.

Men deras släktingar lyckades få kontakt online med släktingar till Morris som nu bor i Israel och Simon som bor i Storbrittannien. Att de två kusinerna skulle få mötas igen sattes genast i verket.

När kusinerna Morris Sana och Simon Mairowitz träffades lämnas inte ett öga torrt. Foto: Facebook

Kusinerna om historiska mötet: ”Vi har varandra nu”

I ett klipp som släktingarna lagt upp visas det historiska mötet mellan kusinerna och deras oändliga lycka när de ser varandra.

– Så roligt att se dig efter alla dessa år. 75 år har jag väntat på detta, säger Morris i klippet, medan han håller om sin älskade kusin.

De båda börjar snart gråta av glädjetårar.

– 75 år har du väntat. Det är en lång tid. men vi har varandra nu, säger Simon.

Se underbara klippet här:

Så fint ögonblick! Mina tårar kan inte sluta rinna! Är så glad över att ni äntligen fann varandra igen, kan bara tänka mig den glädjen som ni måste ha känt. All kärlek till er!