Kvinna hittad död vid joggingspår i Västergötland – nu misstänker polisen mord

En kvinna som skulle ut för att jogga i Ulricehamn på tisdagskvällen har hittats död i ett skogsområde, detta efter att anhöriga larmat polisen om att hon aldrig kom hem. Nu har polisen inlett en förundersökning om misstänkt mord.

Det var vid 18.40 i tisdags kväll som polisen fick ett larm om en försvunnen kvinna i Ulricehamn, Västergötland. Kvinnan, som var i 60-årsåldern, hade gett sig iväg för att jogga i ett motionsspår vid Lassalyckan/Mulleberget, men sagt till anhöriga att hon skulle vara hemma någon gång mellan 16.00 och 17.00. När klockan närmare sig halv sju började anhöriga oroa sig ordentligt, och larmade därför polis.

 

Kvinnans glasögon hittades på marken

Då anhöriga visste vilket motionsspår kvinnan skulle jogga i åkte polisen dit och fann kvinnans tomma bil. Och väl i motionsspåret fanns de kvinnans glasögon, sedan hennes kropp.

Efter att polisen hittat kvinnan död spärrade de av området och genomförde en teknisk undersökning. Nu misstänker de att kvinnan blivit mördad.
– Det finns omständigheter kring fyndplatsen som gör att vi misstänker att hon kan ha blivit utsatts för brott, säger Hans Lippens vid polisens ledningscentral till Aftonbladet.

Nu har polisen inlett en förundersökning om misstänkt mord, alternativt dråp.

 

Foto: Johan Nilsson/TT

Om inte du sett eller hört något som kan hjälpa polisen i utredningen kring kvinnans död så kanske andra har det. Dela gärna för att uppmärksamma andra på vad som hänt så kanske de kan hjälpa polisen.