Kvinna i 80-årsåldern fick läggas in efter stroke – bestals på sina smycken i sjukhussängen

Det senaste året har ett flertal stölder anmälts på Ystads lasarett i Skåne. Det handlar bland annat om patienter som blivit bestulna på värdesaker när de vilat, varav den senaste var en äldre kvinna som blivit av med sina smycken efter en stroke.

– Det är otroligt obehagligt. Självklart för mamma, men även för oss anhöriga. Det blir ju som en ytterligare sorg. Mamma har drabbats av en förfärlig sjukdom och nu även blivit ett brottsoffer, säger den äldre kvinnans dotter till  Ystads Allehanda.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Misstänker att man använt våld mot kvinnan

Stölder fortsätter att rapporteras på Ystads sjukhus. En kvinna blev av med sitt kontokort, en funktionshindrad man bestals på ett halsband och nu senast blev en kvinna i 80-årsåldern av med sina ringar när hon sov.

Kvinnan hade drabbats av en stroke, och eftersom att hennes fingrar svullnat fick de anhöriga inte av dem när hon skulle läggas in på sjukhuset.

Ringarna fick sitta kvar på, men nu har de försvunnit.

Förlorat talförmågan

Kvinnan är förlamad efter stroken, och kan därför inte prata. Anhöriga befarar att våld använts för att få av ringarna, eftersom att de själva inte lyckades när kvinnan skulle läggas in.

Enligt Ystads Allehanda har en man i 25-årsåldern gripits och är misstänkt för stölderna.

JESSICA GOW / TT

Dela gärna för att låta andra vara uppmärksamma på sina äldre anhöriga.