Kvinnan blev rasande när någon sa att hon gått ned i vikt. Nu sprids hennes Facebook-inlägg som en löpeld.

När Mar Ortiz fick höra att hon gått ned i vikt blev hon rasande. Hon bestämde sig för att agera och skrev ett inlägg på Facebook där hon hyllar sin kropp och ifrågasätter hur det kommer sig att storleken överhuvudtaget spelar någon roll. Sedan inlägget publicerades har det gillats av nästan 100 000 personer och drygt 34 000 har delat inlägget. Mar förtjänar verkligen uppmärksamheten och genom att dela detta vidare kan vi kanske få fler att känna sig bekväma i sina kroppar!

Mar, som medverkade i amerikanska tv-programmet”Big woman: Big love” förklara bakgrunden till sitt uppmärksammade inlägg för Huffington Post:
– Min förhoppning är att att bryta barriärer och att folk ska bli mindre dömande gällande överviktiga kvinnor.

Så här skriver hon på Facebook:
”Någon sa till mig ”Mar, du tappar vikt”… Jag svarade ”Verkligen? Tycker du? Jag äter hamburgare, pommes frites och pizza varje dag” LOL Varför spelar min storlek någon roll? Stor eller liten… Jag älskar mina kärlekshandtag. Jag bryr mig inte om att ha magrutor eller att äta en sallad varje dag. Jag tror dock på att ha hälsosammare dagar och balans. Jag hyllar min storlek varje dag. JAg älskar mina kurvor och min kropp. Om jag väljer att gå ned i vikt så är det ett personligt val och det borde inte spela någon roll för någon annan än mig.”

Someone told me ”Mar you’re losing weight….” I said ”Really? You think so? I eat a burger, fries and pizza like…

Posted by Mar Ortiz on Sunday, January 10, 2016

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna

 

Läs mer om...