Kvinnan fotar främmande familj, men får dagar senare ett sms från okänt nummer som ger henne kalla kårar

På en planet som ter sig allt mörkrare och en värld som verkar bli allt sorgligare kan motivationen att agera tryta. Vad kan jag egentligen lilla jag göra, när problemen är så stora? Personligen tror jag att när allt kommer till kritan finns det bara en väg att gå: Att behandla andra som man själv bli behandlad.

Små vänliga gester av stor medmänsklighet hoppas, och tror jag, har möjligheten att påverka människor i större utsträckning än mycket annat här på jorden. Därför vill jag dela med mig av denna historia om ett litet foto – som visade sig betyda väldigt mycket.

Och förhoppningsvis kan inspirera oss alla att agera med hjärtat främst mot våra medmänniskor.

Den 8:e juni var Joyce Rhinehart på Rita’s Italian Ice för att äta glass med sitt barnbarn Blake. När de ätit upp glassen och blivit redo för att åka hemåt noterade Joyce hur en välmående familj satt tillsammans på en bänk och åtnjöt glassen de precis köpt.

”Jag kände att jag ville ta deras familjebild den där dagen”, skriver Joyce som delat med sig av historien på Facebook.

Sagt och gjort. Familjen tackade och tog emot, Joyce lånade dotterns telefon, tog bilden och alla kunde åka hemåt glada och nöjda.

Facebook

Men historien tar inte slut där. För ett par dagar senare plingade det till i Joyces telefon. Först såg hon att det var ett sms från ett okänt nummer. När hon öppnade det och läste fick hon kalla kårar – och började sedan att gråta.

”Bästa fru, du tog bilden på oss framför Rita’s den 8:e juni. Min fru gick bort i går och detta blev den sista bilden på oss tillsammans som en familj. Jag vill från botten av mitt hjärta tacka för din vänlighet, det betydde hur mycket som helst. Från botten av mitt hjärta: Tack.”

Underskatta aldrig en enkel gest av vänlighet och medmänsklighet. Det kan faktiskt betyda hur mycket som helst. Vi får aldrig glömma bort vad livet verkligen handlar om: Värme, gemenskap och medmänsklighet. Det tycker jag att den här historien på ett perfekt sätt illustrerar, och påminner oss alla om.

Nu delar vi detta budskap om värme, medmänsklighet och gemenskap. Om en delning kan göra världen till en lite varmare plats, så är det värt det.