Kvinnan går fram till gråtande pojken på flyget – det kameran fångar får mitt hjärta att smälta

Många människor har flygfobi och är rädda för att sätta sig på ett flygplan. Oavsett om det handlar om flygrädsla i sig eller ångesten över att vara instängd och vara uppe i luften för länge kan en flygtur göra människor mer eller mindre hjälpsamma.

Men ibland finns det några riktiga hjältar när planet är i skyarna. Som den här kvinnan som fick syn på en gråtande pojke sittandes i en av gångarna.

Ingen såg ut att hjälpa pojken, som var rädd och ensam. Men det var då kvinnan skulle göra något som gör henne till en riktig vardagshjälte.

Rochel Groner och hennes make Bentzion hade satt sig på en åtta timmar lång flygning från Bryssel till New York när de plötsligt fick syn på en liten pojke. Han verkade vara stressad och mådde inte alls bra.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Rochel förstod att pojken höll på att bryta ihop och efter några minuter insåg hon att det inte skulle sluta. Flera andra passagerare blev nervös, men gjorde ingenting åt det. Det gjorde Rochel.

”Han grät och började skrika. Det var tydligt för mig från at bara lyssna att han försökte få kontakt med någon utan att prata”, berättar Rochel för Inside Edition.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Det började tjuta i kabinen och Rochel började tro att de behövde nödlanda – men innan hon spände fast sig själv förstod hon att hon behövde hjälpa pojken. Hon knäppte upp sitt säkerhetsbälte, ställde sig upp, och gick fram till gången där den lilla pojken satt helt själv.

Rochel satte sig bredvid honom, som fortfarande grät, och tog honom i handen. Det gjorde honom plötsligt lugnare. 

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Rochel och hennes make jobbar till vardags med människor som har speciella behov – vilket gjorde att hon inte hade några problem att hjälpa den lilla pojken att lugna ner sig.

Tillsammans fick de tiden att gå med diverse leksaker och pojken kunde till slut lugna ner sig och komma till New York som en lugn och gladare pojke.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

I klippet nedan kan du själv se Rochel berätta mer om händelsen – en händelse som jag tycker borde uppmärksammas som en riktig hjälteinsats!

Fler människor borde agera som Rochel. Tveka inte på att dela vidare artikeln om du håller med.