Kvinnan går inte till doktorn på 41 veckor – när hon kommer dit avslöjas ovanliga graviditeten

En graviditet är alltid fascinerande tycker jag. Att kroppen på egen hand kan skapa ett perfekt litet barn med tio fingrar och tio tår är helt makalöst.

Det var i mars 2017 som en kvinna som inte vill gå ut med sitt namn, kom in till det lokala sjukhuset i Barnaul, en stad i västra Sibirien. Hon var höggravid, redan i vecka 41, men hon hade inte besökt varken läkare eller barnmorska tidigare.

Varning för starka bilder.

Hon litade inte på sjukvården, det var därför hon inte vågat komma in tidigare.

Men när bebisen inte ville komma kände hon tillslut att hon var tvungen att söka hjälp.

Det läkarna upptäckte när de undersökte chockade alla på sjukhuset.

Barnet låg inte i mammans livmoder, utan i bukhålan. Det var en så kallad ektopisk graviditet, eller ett utomhavandeskap där det befruktade ägget fastnat utanför livmodern istället för inuti, vanligtvis sker detta i äggledaren, att det fastnat i bukhålan är mycket ovanligt skriver Heftig.

Att ett barn överlever en sådan graviditet är mycket ovanligt.

Så fort upptäckten gjordes rusades kvinnan till operation. Operationen för att plocka ut barnet var riskfylld för både kvinnan och barnet, enligt Heftig ska endast ett dussintal fall där både mamma och barn klarat sig utan komplikationer vara kända sedan tidigare.

Ett kejsarsnitt är nödvändigt vid dessa födslar. Även risken för att plocka ut moderkakan medför stor risk för blödning hos mamman.

Hela operationen tog över två timmar, vilket är längre än vad ett kejsarsnitt brukar ta.

När läkarna plockade ut flickan kunde de beskåda miraklet, flickan andades inte bara, hon var helt perfekt och vägde redan mer än fyra kilo.

Den stolta mamman valde att döpa sin dotter till Veronika som betyder segerbringande, och historien om den ovanliga graviditeten spreds snabbt i Ryssland.

Mamman som tidigare tvivlat på sjukvården berättar nu i en intervju att hon vid en eventuell ny graviditet absolut skulle uppsöka sjukvården för att göra alla rekommenderade undersökningar.

Läkarna gjorde verkligen ett positivt intryck kvinnan som tidigare aldrig hade övervägt att gå till läkaren.

Dela denna otroliga historia med dina vänner på Facebook om du också tycker att läkare, barnmorskor och sjuksköterskor gör ett fantastiskt jobb!

Här följer ett nyhetsinslag om händelsen på ryska: