Kvinnan hånade 3-åringen på dagis för hans “tjejstrumpor”. Mammans svar? Alla föräldrar borde se detta!

Att se barn som behandlar varandra illa är något av det mest smärtsamma jag vet. Inget barn förtjänar att bli retad eller hånad. Därför kände jag hur det kokade i mig när jag läste det här inlägget på Facebook. En kvinna berättar om hur hennes barn retades för ”att han hade tjejstrumpor” av ett barn på dagis inför ögonen på det andra barnets mamma. Inte nog med att mamman inte sa ifrån, hon skrattade och stämde in i de elaka kommentarerna. Inlägget har spridits med en rasande fart och över 80 000 personer sluter upp bakom mamman genom att dela hennes inlägg. Vi vuxna har ett ansvar, om inte vi visar våra barn hur man beter sig mot sina medmänniskor – vem ska då göra det?

Till mamman som hämtade upp sitt barn på dagis. Du kanske trodde att jag inte hörde dig men det kan jag försäkra dig om att jag gjorde!! När ditt barn påpekade att min son hade kärlekshjärtan på sina strumpor, och hånade dem för att vara tjejstrumpor fick du mig att tappa hoppet om världen när du höll med ditt barn och skrattade.
Min son är 3 år gammal, han älskar hjärtan, han älskar färgen rosa, han älskar att leka med dockor och barnvagnar. Men vad han älskar mer än något annat, är att vara fri att göra sina egna val.

Han valde dessa strumpor i butiken, och han valde att bära dem i dag.
Varför ska vi lära våra barn att vissa saker är för flickor / pojkar ?? Om min son vill bära en klänning, så kan han!! Om han vill ha en stor fluffig hatt, så kan han !! Och om han vill bära strumpor med hjärtan, så kan han!! Jag vill uppfostra min son att vara den han vill vara och jag uppskattar inte att människor som du driver med honom, berättar för honom att han är fel för vad han har på sig eller diktera vad han bör eller inte bör göra.

Detta är en perfekt ålder för att låta våra barn att ta sina egna beslut och låta dem räkna ut vem de vill vara, inte som samhället säger att de borde vara! Detta är min son. Och jag älskar honom. Älska hjärtstrumpor och dela gärna. Jag skulle verkligen vilja se till att hon, och någon annan som tycker det är ok att ange kön i kläder/leksaker etc, ser detta och jag hoppas att deras inskränkthet ersätts med ett öppet sinne.

To the mother at nursery picking up your child. You may have thought I didn’t hear you but let me assure you I did!!…

Posted by Shona Campbell on Thursday, March 24, 2016

Jag tycker vi ser till att hjälpa den här mamman att uppmärksamma detta, låt barnen få vara som de är!