Kvinnan hallucinerar, hennes mystiska ritning av klockan gör att läkaren kan rädda hennes liv

Susannah Cahalan var en helt vanligt och hälsosam kvinna, men så en dag började allting kännas konstigt.

Det hela började med att hon trodde att hennes hem var fullt av vägglöss, men det fanns inga vägglöss hemma hos Susannah.

Sedan blev hon trött, orkeslös och ville inte längre gå till jobbet. Men det slutade inte där, snart började hon tappa känsel i händer och fötter. Tillslut blev hon paranoid, började hallucinera och fick ett anfall.

”Ena minuten grät jag hysteriskt, nästa gapskrattade jag. Jag var en relativt normal person, men sen helt plötsligt insisterade jag på att min pappa hade kidnappat mig”, berättar Susannah för CBS

Hon sparkade och slog sjuksystrar, och trodde att sjukhuspersonalen förvandlade henne till andra personer och lurade henne.

Ingen förstod vad felet var, inte förrän en mycket smart läkare, Souhel Najjar blev involverad. Han bad Susannah att rita en vanlig klocka.

När han såg bilden förstod han vad felet var. Hon hade ritat en klocka där alla siffror var på en halva. Detta betydde att bara ena halvan av hennes hjärna var påverkad. Alltså var problemet inte psykiskt, utan neurologiskt, och det var behandlingsbart.

Susannah led av en autoimmun sjukdom, NMDAR-encefalit, en sjukdom som ofta misstas för att vara psykiska besvär skriver Läkartidningen.

Tillståndet gjorde at antikroppar attackerade Susannahs hjärnan vilket gjorde att den svullnade upp. Som tur var kunde Souhel bota Susannah och hon återställdes helt.

Vilken tur att Susannah var i så goda händer.

Dela gärna hennes historia så att fler får kännedom om denna ovanliga sjukdom som lätt misstas för att vara psykisk ohälsa.