Kvinnan hånas av maken när hon föder parets första barn – nu vill alla att hon lämnar honom

Att bli förälder är, enligt många det största som kan hända i en människas liv.

Att sätta ett barn till denna värld är däremot ingen enkel uppgift. En förlossning är sällan smärtfri och allt från blod till andra kroppsvätskor förekommer.

När det här unga paret skulle få sin förstfödda verkar det som att mannen inte alls var beredd på vad som väntade och hans beteende i förlossningsrummet fick alla att vädja till kvinnan att lämna honom.

En ung mamma vände sig till forumet Reddit för att dela med sig av hennes första förlossning. Men det var inte förlossningen och glädjen över att ha fött fram sitt barn till världen som låg i fokus, utan nämligen hur pappan till barnet betedde sig i förlossningsrummet.

I sitt inlägg berättar hon att paret dejtat en tid och att allt varit bra, men när hon födde deras första gemensamma barn så visade mannen en helt annan sida.

Kvinnan berättar att hon genomgick en vaginal förlossning och att den var smärtsam, skriver Cafemom.

”Jag skrek MYCKET och varje gång jag gjorde det viskade han något i stil med ’kan du sluta skrika, du skämmer verkligen ut mig'”, skriver mamman på Reddit.

Kallade henne pinsam

Smärtan var olidlig och kvinnan kräktes flera gånger. Men i stället för att stötta sin älskade valde mannen att täcka för sitt ansikte med sina händer som om han skämdes.

”När jag höll barnmorskans hand för tröst viskade han ’släpp henne, sluta vara så pinsam'”, skriver kvinnan.

Han påpekade också att ställningen som kvinnan födde i var ”pinsam” och kallade henne för vulgära namn.

”Jag är verkligen upprörd över hans beteende den dagen, speciellt när det var när jag behövde hans stöd som mes.När jag försöker prata med honom om det förnekar han att han någonsin sagt det och att jag är dum…”, skriver kvinnan.

Förlossning
Foto: Shutterstock

Beteendet väcker stor ilska

När andra kvinnor nåddes av inlägget blev de alla bestörta och flera krävde att hon måste lämna honom.

”Jag bajsade på mig (mycket) medan jag hade en sammandragning, sedan gick mitt vatten sönder en minut efter”, skrev en i kommentarsfältet och tillägger:

”Det säger jag för att försäkra dig om att din bfs beteende INTE är normalt och INTE är acceptabelt. Du är inte dum. Det här är en enorm röd flagga och en stor indikator på hur hans framtida beteende kommer att se ut i stressiga situationer”

”Barnfödsel är inte vackert. Det är vackert att ge liv i världen, men allt annat är nej. Mycket vätskor och sånt,” skrev någon annan.

Snälla avsluta det här förhållandet.Han var rent ut sagt grym mot dig när du var som mest sårbar. Det här handlar inte om att han frös eller var osäker på vad han skulle säga för att trösta dig. Det var han som aktivt rev ner dig medan du behövde honom som mest”, skrev en tredje.

”Det här är inte en omognadsfråga. Du förolämpar och förnedrar inte din partner när de föder ditt barn för att du är omogen. Du gör det för att du är ett stort hål”, skrev en fjärde.

I en uppdatering av inlägget återkommer kvinnan och berättar att hon fått hjälp och att hon bestämt sig för att lämna mannen.

Vad tycker du om det här?