Kvinnan hör hur en liten flicka blir mobbad. Hennes snabba reaktion visar hur alla borde stå upp mot mobbning.

UP TV har utfört ett socialt experiment vid en busshållplats i USA. Hur reagerar vuxna människor när de blir vittnen till pågående mobbning? Väljer de att rycka in, eller låter de bara påhoppen fortsätta?

Ställ dig själv frågan: Om du satt vid en busstation, på lunchstället eller kanske i parken och bara gjorde någonting för dig själv, när du sedan får höra att någon i din närhet blir utsatt för mobbning. Vad skulle du göra?

Det är exakt vad videon nedan är gjord för att ta reda på. Och när ett gäng främlingar utsätts för att höra detta och se det hända precis framför dem, kommer kanske några av reaktionerna att förvåna dig.

Skärmavbild 2015-10-26 kl. 11.45.49

I ett socialt experiment gjort av UP TV sattes dolda kameror upp vid en busshållplats. Medan två tonårsflickor spelar de dumma mobbarna, är det en annan flicka som får spela den som blir utsatt för deras elakheter.

En efter en av främlingarna tar plats på en bänk intill flickorna och får höra mobbarna ge den stackars flickan kommentarer som ”har du några riktiga vänner, eller är de bara påhittade?” och ”du behöver verkligen smink.” Kommer främlingarna bara att sitta intill och låtsas som ingenting, eller kommer de att lägga sig i och försvara flickan?

Den som berör mig mest är mannen i slutet. Han ser ut att vara en försiktig, blyg medelårdersman, men hans reaktion gjorde mig alldeles varm i hjärtat. Förhoppningsvis kan den här videon få fler att tänka efter och få människor att våga rycka in när de ser någonting liknande.

Dela gärna det här med dina vänner för att få fler att tänka efter och våga ingripa om de skulle uppmärksamma någonting liknande. Vi måste stoppa mobbningen och vi kan göra det tillsammans.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna