Kvinnan ska precis gå på sitt plan – då slänger hon ett öga på främlingen och inser att något är fel

Att sitta och rulla tummarna på en flygplats är kanske inte det allra roligaste tidsfördrivet – och därför är det inte heller särskilt konstigt att många människor muttrar och klagar när flighterna blir försenade eller inställda.

På så sätt är Shaina Murry från amerikanska Texas ett unikum. Hon hade nämligen inget emot att skjuta upp sitt flyg till en senare avgång, faktum är att hon till och med gjorde det av egen vilja… bara för att hjälpa en medmänniska i nöd.

Nu hyllas Shaina stort på nätet för sin godhjärtade insats.

Det var tidigare i vintras som Shaina Murry skulle flyga från Dallas/Fort Worth International Airport i Texas. 

När hon gick runt med telefonen och letade efter sin gate fastnade hennes blick så på en främmande man. Han låg på golvet och såg ut att må dåligt – så Shaina bestämde sig genast för att stanna till och kolla så allt var okej. 

”Det var uppenbart att något var fel, jag visste bara inte vad. Efter att ha ställt några frågor verkade det bäst att ringa efter sjukvårdare”, skriver Shaina Murry på Facebook.

Bildkälla: Shaina Murry (Facebook)

Mannen, som hette Will, förklarade upprepade gånger att han var orolig över att missa sitt flyg medan de väntade på hjälp.

Medan de pratade förstod Shaina snart att han var autistisk – och att hon därför behövde byta strategi.

Hon lugnade Will, försäkrade honom om att han skulle hinna till flyget i tid och ringde sedan upp Wills mamma för att berätta att han inte mådde så bra.

Bildkälla: Shutterstock

Snart var sjukvårdarna på plats. De konstaterade att Will behövde få i sig någon mat och dryck och var samtidigt tveksamma till om det var någon bra idé att låta mannen flyga.

Men Shaina var fast besluten om att hjälpa den främmande mannen hon just hade träffat. 

”Jag pratade med American Airlines och sjukvårdarna på flygplatsen och jag sa till sjukvårdarna att jag kunde ta ett senare flyg, äta lunch med honom och se till så han kom på sitt plan utan problem”, skriver Shaina Murry på Facebook.

Bildkälla: Shaina Murry (Facebook)

Men även flygbolaget American Airlines drog sitt strå till stacken utan att tveka.

De krävde ingen ersättning från Shaina när hon bytte till ett senare flyg, de ringde upp henne och meddelade när Wills flyg bytte gate så att hon skulle kunna hjälpa honom till rätt ställe – och de tog genast hand om Will när Shaina väl hade tagit honom till gaten.

Bildkälla: Wikipedia

”Den här dagen blev inte alls som jag hade föreställt mig. Den blev så mycket bättre. Jag hade en fantastisk lunch med en underbar ung man från Louisville, Kentucky. Även om jag inte känner honom särskilt väl så vet jag att han har ett hjärta av guld och en underbar mamma och syster som han älskar väldigt mycket, och efter att ha sms:at med hans mamma – hon älskar honom exakt lika mycket”, skriver Shaina Murry på Facebook och fortsätter:

”Någon gång då och då behöver vi alla lite hjälp. Oavsett funktionshinder, ålder eller social status. Tack för att du gjorde min dag, Will!”

Bildkälla: Shaina Murry (Facebook)

När alla andra bara gick förbi tvekade inte Shaina en sekund på att stanna och hjälpa en medmänniska – och jag blir så glad av att läsa om att personalen på flygplatsen också agerade direkt.

Nu tycker jag att vi delar vidare den fina historien för att hylla Shainas underbara insats – och uppmuntra fler att göra likadant!