Kvinnan smyger diskret ned fingret i drinken – när nagellacket ändrar färg inser hon det otänkbara

Tyvärr händer det relativt ofta att människor drogas på krogen eller får sin drink spetsad. 

De vanligaste skälen till att någon drogar en annan människa är att man vill utnyttja personen sexuellt, eller råna sitt offer. 

Det händer dessvärre inte bara i krogmiljö, man ska också vara på sin vakt om man går hem med folk från krogen eller går på en efterfest. 

Oftast är det unga kvinnor som drabbas av detta och därför bestämde sig fyra elever på North Carolina State University för att göra något åt saken. 

Deras uppfinning? Effektiv och genial!

© Facebook/Undercover Colors

Som en del i en universitetskurs kom de fyra skarpa hjärnorna i bilden ovan på en smart och diskret lösning som kan skydda kvinnor på krogen och potentiella våldtäktsmän.

Killarna tog fram ett speciellt nagellack, som kan känna av olika substanser i vätskor. Därför räcker det med att enbart smyga ned ett finger i den dryck du misstänker vara spetsad, för att veta om den innehåller några droger. 

Skulle nagellacket byta färg kan man vara säker på att drinken/vinglaset/ölen innehåller någon form av drog. 

© Instagram/Undercover Colors

Studenteras projekt går under namnet Undercover Colors.

För att sprida kunskap om deras arbete har killarna både skapat en Facebook-sida, ett Instagram-konto och sin egen webbplats.

Planen är också att tillverka ett genomskinligt nagellack, så att män (som inte använder nagellack lika ofta) också kan skydda sig med hjälp av denna smarta uppfinning.

© Facebook/Undercover Colors

Produkten är fortfarande i utvecklingsstadiet och begränsat till att kunna reagera på ett visst antal vanliga droger.

Men håll med om att det ändå är ett väldigt smart och smidigt sätt att ta reda på om den nya bekantskap verkligen vill bara vill bjuda på drink eller om personen har helt andra avsikter? 

Den stora fördelen med detta är att det går snabbt och att du diskret kan smyga ned ett finger i glaset.

Om snabbtestet visar sig vara positivt är tanken att du så snabbt som möjligt ska kontakta säkerhetspersonalen (t.ex. på ett diskotek) eller polisen.

© Imgur

Det är tråkigt att det ens ska behövas, men förhoppningsvis kommer dessa grabbars nagellack kunda hjälpa många i framtiden.

Tills dess; försök alltid att hålla koll på din dryck när du är ute och drick inte så mycket att du tappar kontrollen. 

Nagellacket har inte börjat säljas än, men jag tycker ändå vi hjälps åt att applådera initativet. Bra killar!