Kvinnan stannar vid polisbil på öde väg – det blir ett möte hon aldrig glömmer

Ofta behövs det inte mycket för att göra någon annans dag. Du kan hålla upp dörren för personen bakom dig, hjälpa någon över trottoaren eller säga ”hej” till en främling – det är välviljan, tanken och leendet som betyder något och som påminner oss alla om att världen kan vara ganska fin ändå.

Därför blir jag så glad av att läsa den här historien om en mörkhyad kvinna som stötte på en ljushyad polis en tidig morgon i USA – ett möte hon aldrig kommer glömma.

Den fina berättelsen tillhör Kendra Powell och delades på Facebook-sidan Love What Matters tidigare i år. Så här skriver Kendra:

”Så, på väg till jobbet imorse noterade jag att en polis stod vid sidan av vägen med öppen motorhuv.

Trots allt som har skrivits i media den senaste tiden så kände jag mig manad att stanna och kolla så att han var okej. Jag såg aldrig honom, bara bilen.

Så jag körde förbi i snigelfart och vände runt. Jag körde fram till bilen och vevade ner rutan med händerna tydligt synliga.

Jag såg att en vit polis stod vid sidan av bilen. Jag sa ”god morgon” och frågade om han var okej eller om han behövde hjälp.

Han log stort och svarade att ”nej, frun, jag tvättar bilrutorna”. Han visade flaskan och handdukarna för mig och jag svarade att han hade bra grejer.

Han skrockade och frågade om jag hade något emot att han tvättade min bil också. Jag sa att det inte behövdes men han insisterade.

Höjdpunkten på min dag… en polis som tvättade mina bilrutor med det där fina rengöringsmedlet.

Varje förbipasserande hade ett förvånat ansiktsuttryck.

Så småningom stannade ett äldre, ljushyat par och frågade om de också kunde få sin bil tvättad. Haha, så han rengjorde deras också.

Kvinnan erbjöd sig att betala honom men han sa bara ”nej, be bara en bön för mig”… så det gjorde vi.

Precis vid vägkanten i morgontimmarna, så att alla kunde se, höll vi varandras händer och bad. Vita händer, svarta händer, polishänder, unga händer och gamla händer… ärofyllt som aldrig förr.

Jag var sen till jobbet, haha, men det var verkligen värt det. Kunde inte ha bett om en bättre start på dagen.”

Ingenting är så smittsamt som ett leende och en liten gest för någon annan kan ofta skapa en kedjereaktion i vänlighet. Dela gärna vidare för att uppmuntra alla du känner att göra något fint just i dag – och på så sätt visa att det fortfarande finns godhet här i världen!