Kvinnan vaknar mirakulöst ur koman och får ett oväntat besked

Gemma Holmes liv förändrades helt när hon för fem år sedan kraschade med sin moped.

I krocken kastades Gemma över en trafikerad väg och in i en lyktstolpe. Hon bröt ryggen och fick flera mycket allvarliga skador. Hon låg i koma och läkarna trodde inte att hon skulle överleva.

Men Gemma var en riktig kämpe, trotsade alla odds och överlevde. Det var ett sant mirakel, men ingenting om man jämför med vad läkarna hade för nyheter till henne som väntade när hon vaknade upp.

Under tiden som Gemma legat i koma så hade de upptäckt något ganska chockerande. Gemma var gravid, och hon var redan tre månader in i graviditeten.

Rumble

Eftersom Gemma legat i koma så hade de så klart inte kunnat berätta det för henne. Dock innebar graviditeten en del problem, och läkarna rekommenderade Gemma att göra abort. Gemmas brutna rygg innebar att man ville operera med det gick inte när hon var gravid.

Eftersom Gemma låg i koma och inte kunde fatta beslutet själv blev det hennes mor Julie som var tvungen att avgöra om de fick göra en abort eller inte. Enligt Daily Mail säger hon så här i TV-programmet This Morning på ITV.

”Det flög så många tankar genom mitt huvud, jag ville vänta tills Gemma vaknade så vi kunde fatta det beslut ihop”. Då vaknade Gemma plötsligt upp. Hon var ganska förvirrad när hon vakande och läkarna berättade att hon var gravid.

Rumble

Gemma mindes ingenting om att hon varit gravid innan olyckan. Hon kunde inte ens minnas vem pappan var. Faktum är att det senaste tre åren helt försvunnit ur Gemmas minne.

Hon led av extrema smärtor men fattade ändå det modiga beslutet att hon skulle behålla barnet. Detta innebar att hon inte kunde få den kraftiga smärtlindning som hon egentligen var i behov av eftersom det kunde skada barnet.

Läkarna kunde inte tro sina ögon, men respekterade hennes beslut.

Sex månader senare födde Gemma en liten pojke som fick heta Ruben Miracle Holmes. Mellannamnet ”Miracle” eller mirakel på svenska, fick han för att det var precis det han var, ett mirakel.

Rumble

Förlossningen gick bra för både mamma och son som båda mådde bra efteråt. Vid förlossningen kunde Gemma fortfarande inte gå men har sedan födseln varit i rehabilitering. ”Ruben är ett mirakel och jag hoppas att jag en dag kan springa runt med honom”, säger Gemma enligt Daily Mail.

Här kan du se en video om vad som hände:

Gemma valde att behålla barnen trots att hon visste vilken otrolig smärta det skulle innebära. Jag blir tårögd över hennes modiga beslut.

Tveka inte att dela detta för att hylla Gemma, en mors kärlek till sitt barn övervinner allt.