Låt det växa! Hetaste trenden i sommar är håriga män.

Naturligt är inne – och onaturligt är ute! I alla fall om man ska tro danska och brittiska trendspanare som menar att hår på bröstet bland män återigen har blivit en trend.

Den metrosexuelle mannen med renrakat bröst är numera ett minne blott. Brösthår är hett – igen. Den trenden har både danska och brittiska kosmetologer sett.
– Det är en trend man ser har kommit starkt de senaste tio åren. Fler väljer att inte ta bort hår på bröstet och magen, och jag tror att det beror på att det handlar om att vara mer maskulin, säger kosmetologen Sarah Savas till danska Metroxpress.

Brittiska The Telegraph har pratat med Darren Langdridge, professor i psykologi och sexualitet, och han menar att det inte går att peka på en enskild orsak bakom trenden.
– Först och främst så har hår rent generellt återvänt för män i form av skägg och skäggstubb, säger professorn som med det menar att håret på bröstet blivit trendigt som en följd av detta.

En ytterligare faktor menar han är att en subkultur bland homosexuella män, känd som ”bear culture”, influerat den heterosexuelle mannen.

Då kan vi alltså konstatera att 60-talets James Bond i dag, utseendemässigt, är mer rätt ute än 2000-talets dito. Håller ni med?

Bildkälla

seandaniel

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna