Läkarna vill stänga av respiratorn men frun vägrar. Då gör hon ett oväntat val som 3 månader senare förändrar allt.

De hade bara känt varandra i nio månader när det otänkbara hände. Och de hade bara varit gifta i sju månader. Matthew och Danielle Davis liv vändes totalt uppochner när Matthew var med om en motorcykelolycka som gjorde att han hamnade i koma. Läkarna såg inget hopp för honom och tyckte att Danielle skulle ta beslut om att koppla ut respiratorn. – Han bokstavligen ritade en graf på en tavla och sa, du vet, ”90 procent av alla med denna skada återfår aldrig medvetandet”. Doktorn sa ”du vet, om det var jag skulle jag vilja att min familj kopplade ur respiratorn”, berättar Danielle i klippet nedan. Men det faktum att Matthew hade överlevt var ett mirakel – och Danielle hoppades på fler mirakel. Hon vägrade att ge upp. Och det gjorde hon rätt i.    

Det verkade helt omöjligt att Matthew skulle vakna upp från sin koma. Utsikterna såg inte bra ut. Men i stället för att ta beslutet att koppla ur respiratorn tog Danielle beslutet att med sin make hem.

Bildkälla

bild1

Hon tog makens nästan livlösa kropp till deras hem och tog hand om honom. Och efter tre månader skedde nästa mirakel: Han vaknade. Underbara nyheter för Danielle – men det fanns en baksida. Han kom inte ihåg henne, kunde inte gå och kunde knappt prata. Men Danielle vägrade fortfarande att ge upp.

Det här är fyra år sedan. I dag kan Matthew gå, prata, cykla – ja till och med göra armhävningar. Det var det verkligen ingen, möjligen undantaget Danielle, som räknade med för fyra år sedan.

Danielle gav aldrig upp hoppet om sin man och nu är de båda evigt tacksamma att han räddade hennes liv.

– Du kämpade för mig så hårt, och när man verkligen tänker på det så är det anledningen till varför jag är här i dag, säger Matthew i klippet nedan.

Bildkälla

bild2

Detta visar verkligen äkta kärlek och det är svårt att föreställa sig Matthews tacksamhet och Danielles glädje över att hon stod och kämpade vid hans sida i vått och torrt, genom sjukdom och hälsa.

Se själv i klippet nedan. Och dela gärna denna solskenshistoria vidare.

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna