Lärarens underbara metod för att lyfta sina elever sprids nu av föräldrar över hela världen.

I många klassrum inleds skoldagen direkt med lektioner. Men inte när Chris Ulmer lägger upp schemat. Den här fantastiska läraren börjar varje dag på ett alldeles unikt, och hjärtvärmande, sätt.

Chris Ulmer är lärare i en klass där alla elever har särskilda behov: med diagnoser som skiljer sig utifrån allt mellan autism och allvarliga hjärnskador. Ulmer har bestämt sig för att varje dag ska inledas med tio minuter av komplimanger, där alla elever verkligen får höra hur bra de är – något som har lett till att eleverna nu vågar ta för sig mer i olika situationer.

– De kommer alla från en segregerad miljö (från att ha haft generell utbildning). Nu deltar de i skolaktiviteter, dansar framför hundratals andra barn och är med i debattklubben, säger Chris Ulmer till ABC News.

På Facebook-gruppen Special Books by Special Kids har läraren postat flera videoklipp där han ger individuella komplimanger till sina elever.

– Du är en fantastisk elev. Jag älskar att ha dig i min klass. Jag tycker att du är väldigt rolig. Jag tycker att du är fantastisk. Jag tycker att du är briljant. Alla här inne älskar dig, säger Ulmer till ett av barnen som tar plats framför honom i ett av videoklippen.

I ett Facebook-inlägg som har delats av tusentals förklarar Ulmer:
”De här barnen förtjänar att få höras, bli älskade och uppskattade. Världen måste förstå att på många sätt har barnen rätt. Vi måste lära från dem”.

I slutet av inlägget ger han sedan en uppmaning till omvärlden:
”SNÄLLA DELA DETTA. Det här är verkligen en möjlighet för oss att tillsammans göra skillnad i världen. Jag skakar när jag skriver detta eftersom jag förstår den potentiella inverkan vi kan ha om vi jobbar som ett lag”.

Här kan du se inslaget från ABC News, där läraren berömmer sina elever:

Gilla gärna för att visa ditt stöd till den fantastiska läraren.