Lärarinnan ser sin gamla elev efter 30 år. Nu värmer deras återförening tusentals hjärtan.

Många av oss glömmer aldrig vår första lärare, en person som hjälpte oss att ta våra första, stapplande steg på en resa mot vad vi har utvecklats till och blivit i dag. För lärarna är det däremot ständigt nya ansikten och elever att lära känna – för innan man vet ordet av hoppar de vidare i sina årskurser och en ny skolklass dyker upp. Det kan då tänkas vara lite svårt att komma ihåg alla namn, speciellt om du som lärarinnan Lorly Schik har undervisat i närmare 50 år. Men trots alla dessa år kunde hon fortfarande minnas alla gamla elever som hade tagit plats i hennes klassrum – och en dag när hon tittade på tv hände något underbart.

Redan på 1940-talet inledde Lorly Schik sin långa karriär som lärarinna i amerikanska Minnesota. Med varmt hjärta vägledde hon otaliga elever innan hon, nästan 50 år senare, gick i pension år 1989.

lararinna1
Bildkälla: Youtube

Några år senare gick hennes make bort och som 90-åring flyttade Lorly Schik in på ett äldreboende. Där satt hon gärna och tittade på tv och en dag flimrade ett välbekant ansikte förbi på nyheterna.

lararinna2
Bildkälla: Youtube

Lorly Schik drog fram ett gammalt skolfoto och visst stämde det.

lararinna3
Bildkälla: Youtube

Nyhetsankaret på KARE 11 Sunrise var en före detta elev som hade växt upp och blivit en stilig man. Det hade gått nästan 30 år sedan hon undervisade honom, men Lorly Schik kände fortfarande igen den lilla pojken från sin klass!

lararinna4
Change me to copyright source

Hon bestämde sig genast för att skriva ett brev till pojkens föräldrar. ”Det är med stor stolthet jag nu ser min förra elev leda nyheterna på KARE 11. Jag kan fortfarande föreställa mig honom som en liten mörkhårig pojke vid sin skolbänk”, skrev hon bland annat innan hon bad föräldrarna att hälsa till pojken.

lararinnaex
Bildkälla: Youtube

Föräldrarna förde givetvis meddelandet vidare till sin son. ”Jag var tvungen att träffa henne igen”, berättar nyhetsankaret. Så blev det – och 30 år efter att de senast hade setts så fick de äntligen återförenas!

lararinna5
Bildkälla: Youtube

Tillsammans satte de sig, gick igenom gamla minnen och pratade om allt som hade hänt genom åren.

lararinna6
Bildkälla: Youtube

Lärarinnan hade bland annat sparat ett brev som hon hade fått från pojkens mamma när hon undervisade honom 1988. ”Jag vill bara tacka dig för att du gjorde Corys första år i skolan till en sådan underbar erfarenhet. Han njöt av varje ögonblick och hade tårar i ögonen när han insåg att han inte skulle återvända till din klass nästa år. Du har gjort ett positivt intryck på Corys och många andras liv och du ska vara väldigt stolt över dina kunskaper som lärare”, stod det att läsa. De fina minnena som de fick återuppleva tillsammans fick båda att börja gråta.

lararinna7
Bildkälla: Youtube

Så himla fint att de fick träffas igen!

lararinna8
Bildkälla: Youtube

Här kan du se ett klipp från där lärarinnan och hennes elev möts efter alla dessa år:

Så fantastiskt fint att lärarinnan fortfarande kommer ihåg alla ansikten trots att det har gått 30 år. Det visar verkligen hur mycket en lärare bryr sig om sina elever! Dela gärna vidare om du också vill hylla alla fantastiska lärare där ute.