Lagade 1 000 måltider till orkanens offer – men får ingen uppmärksamhet

Den svepte in med full kraft över USA i slutet av augusti – och ödelade i princip allt i sin väg. Orkanen Harvey tog över 50 liv, tvingade hundratusentals människor att fly sina hem och plundrade samhällen som förväntas ta många år att bygga upp igen.

Men det är också i de svåraste stunderna som folk har en förmåga att visa sina allra finaste sidor.

Invånare, företag, volontärer och frivilliga organisationer – alla slöt de upp i efterdyningarna av orkanen och gjorde allt i sin makt för att hjälpa varandra. Så även restaurangen Sake Sushi Bar and Lounge.

När restaurangägarna Phe Nguyen och Binh Nguyen i amerikanska Port Arthur, Texas, såg katastrofen med egna ögon så var det aldrig någon tvekan om att sträcka ut en hand och hjälpa till.

Så i denna svåra tid började de slita dag och natt på sin restaurang Sake Sushi Bar and Lounge – för att förse alla orkanens offer med läckra måltider.

På en endaste dag lyckades de koka ihop tusentals matlådor som delades ut!

Bildkälla: Keith Nguyen (Facebook)

Ändå fick inte hjältarna någon som helst uppmärksamhet i medierna.

Restaurangägarna brydde sig inte så mycket om det, de var inte på något sätt ute efter att bli klappade på ryggen, men Phe Nguyens son Keith tyckte i alla fall att de förtjänade någon form av omskrivning… och bestämde sig för att berätta om insatsen i ett Facebook-inlägg.

”I dag hjälptes de, personal och volontärer åt att laga över 1 000 måltider åt offren, ambulanspersonal och andra volontärer. Min pappa och farbror är båda väldigt ödmjuka kring det men jag tycker att de åtminstone förtjänar uppmärksamhet och uppskattning för allt de har gjort”, skriver Keith Nguyen.

Bildkälla: Keith Nguyen (Facebook)

”Om du någonsin är i området så borde du stanna till och visa ditt stöd till dessa hårt arbetande män, eller i alla fall dela deras goda gärning på Facebook. De förtjänar det”, avslutar Keith Nguyen.

Men Keith hade ingen aning om vilket genomslag inlägget skulle få. I skrivande stund har det delats vidare över 400 000 gånger – och fått över en miljon interaktioner sammanlagt.

”Ord kan inte beskriva vår tacksamhet och tack för er stora gärning. Vi är alla enade!”, kommenterar en användare bland annat.

Bildkälla: Keith Nguyen (Facebook)

Nu tycker jag vi hjälps åt att dela vidare det här inlägget för att hylla restaurangens underbara initiativ. Vilka hjältar!