Lärare lämnas i tårar framför hela klassen – efter pojkens hjärtskärande fråga om mat

I dagens samhälle, borde inget barn få någonsin gå hungrig. Trots det finns det oroväckande många familjer som kämpar varje vecka med att bara få ihop det mest nödvändiga matvaror.

Den hårda verkligheten visade sig när flera barn lämnade en lärare i USA i tårar, efter att en av hennes elever frågat henne en hjärtskärande fråga.

 

På sociala medier berättade Brooke om det minnesvärda mötet. Det som hade förändrat henne för gott.

– I dag grät jag på jobbet. Inte för att jag hatar mitt jobb eller för att det är jobbigt (för det är det). I dag grät jag för ett barn, ett barn som så oskyldigt pratade om mat och bristen på det, skriver hon.

Brooke skriver vidare att hon fick höra om det hemska och visste inte hur hon skulle ta emot det.

Det lilla barnet började berätta om när ”kvinnan som stoppar in mat i hans väska” skulle komma.

Men läraren visste inte att han menade skolans kurator. Så när Brooke inte förstod barnet sa hon bara att hon inte visste när kvinnan skulle vara tillbaka.

Hon frågade då pojken vad som fanns i hans väska som han tyckte så mycket om. Hon tänkte att det kanske handlade om lite mellanmål eller någon lättare mat.

Lärarinnan Brooke trodde att pojken kanske hade lite lättare mat med sig. Foto: Facebook

– Han skrattade och sa ”nej, vi har inte sånt”, skriver Brooke och fortsätter:

– Det var då det hände. Han tittade på mig och sa ”de där o:en (medan han gjorde en liten cirkel med hans hand”, vi har inte de i mitt hus. Men när vi väl har dem blir jag varm i magen och det hjälper mig att sova.

– Då tappade jag det totalt. Jag grät mitt framför 20 andra barn. Inget barn ska någonsin få gå hungrig.

Brooke visste att hon var tvungen att göra någonting, så hon skickade ett meddelande till lärarnas egen chattgrupp och frågade om någon kunde donera pengar så att de kunde köpa en påse med mat som pojken kunde ta med sig hem.

Lärarinnan Brooke om pojkens ord – då agerade hon

Hennes hjärtvärmande post har blivit delad över 29.000 gånger och har fått över 4.700 kommentarer. Inte bara det, utan det mest viktigaste av allt, så har nu skolan i Jacksboro, Texas börjat att ha ett matförråd för deras studenter för att se till att alla kan få mat och vilka hygien produkter de än behöver.

– Jag skrev inte detta inlägg för att någon skulle hyllas, ingen gjorde det för att hyllas, skriver Brooke.

– Jag vill att ska få veta att lärare är också människor. Vi älskar era barn och vill bara det bästa för dem. Vissa dagar känner vi oss frustrerade och överväldigade, men idag gjorde vi någonting som var det allra bästa för ett barn. Kommer det att synas på ett prov? Nej! Bryr vi oss? Nej!, skriver Brooke och fortsätter:

– Det är en galen berg-och dalbana av känslor när man är lärare. Men idag är det värt alla tårar som föll när jag såg hur han sken upp när påsen med mat följde med han hem.

Brooke, tack så mycket för vad du har gjort, inte bara genom att göra något åt det här problemet men för att också upplysa om detta ämne som troligen få personer egentligen vet något om.