Läkarens varning: Din tonårings sugmärke kan orsaka stroke

En otroligt tragisk händelse inträffade i veckan när den mexikanska 17-åringen Julio Macias Gonzales åt middag med sin familj. Utan förklaring började tonåringen krampa och avled kort därefter. Räddningspersonal hann aldrig till platsen.

Efter att läkare undersökt pojken kom de fram till en obehaglig och oväntad insikt. Julio Macias Gonzales död orsakdes av ett sugmärke han fått från sin flickvän. 

CBS 2:s läkare Dr Max Gomez bestämde sig för att själv undersöka saken och går nu ut med en försiktig varning till alla föräldrar.  I videon förklarar han att det är extremt ovanligt, men sugmärken som utförs för hårt kan orsaka blodproppar som vandrar upp till hjärnan, och där till och med göra så att man får en stroke. Detta är det tragiska fallet för Julio Macias Gonzales och Dr Gomez menar att tonåringar bör vara försiktiga med att utföra sugmärken på varandra. Särskilt om man vet med sig att man har problem med bindväven, som i sin tur kan leda till försvagade artärer. 

– Om man suger eller trycker hårt på det området halspulsådern går, kan man skada det. Skadan kan orsaka en blodpropp som går upp i hjärnan och då finns risken för en stroke, säger Dr Mitchell Elkind till CBS2.

Trots att risken är liten menar Dr Gomez att föräldrar bör prata med sina tonåringar om det här. Det bästa sättet är såklart att undvika sugmärken helt och hållet. 

Dela det här om du vill att fler föräldrar ska få ta del av läkarnas upptäkt.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna