Läkarna är övertygade om att mamman ska dö – tills de ser det otänkbara på röntgenbilden

Cancer är en fruktansvärd sjukdom. Det kan vi nog alla hålla med om. Ashley Hallford är en av dem som drabbats – vid värsta tänkbara tillfälle i livet.

26-åriga Ashley var gravid med sin son Harley när hon gick till en läkare med vad hon trodde var en svullen lymfkörtel. Men det skulle visa sig vara något mycket värre.

Ashley var lyckligt gift och väntade sitt första barn tillsammans med sin make. Livet var så bra som det kunde bli.

Men bara en månad in i graviditeten fick hon en smärtsam knöl på baksidan av huvudet. Hon gick till en läkare för att kolla upp vad det kunde vara. 

Läkarna trodde först att hon hade fått en infektion i spottkörteln och gav henne behandling mot detta. Det hjälpte till en början, men sedan blev Ashley sämre igen.

Först då insåg läkarna att den märkliga knölen i bakhuvudet i själva verket var ett symptom på en väldigt aggressiv cancer som spred sig i Ashleys kropp.

Hon var i akut behov av behandling men kunde inte få cellgifter så länge sonen låg i magen. Läkarna satte igång förlossningen och hoppades kunna rädda både sonen och Ashley innan det var för sent.

Lilla Harley föddes i november 2007, efter bara 33 veckor i magen. Men han var frisk.

Direkt efter förlossningen inleddes Ashleys cancerbehandling. Men läkarna gav inga stora förhoppningar – cancern spred sig så snabbt så de bara gav henne veckor att leva.

Ashley insåg att hon inte skulle få se sin son växa upp. Men bestämde sig ändå för att kämpa in i det sista. Lilla Harley gav henne kraft att leva vidare.

Cancern hade spridit sig till hennes hjärna och tryckte på en nerv som gjorde att hon inte kunde öppna ena ögat.

Efter en tids behandling gjorde cellgifterna att Ashley tappade allt hår.

Läkarna opererade bort delar av musklerna på hennes käke och hals i ett försök att få bort cancern. Men fem veckor efter operationen insåg de att cancern även hade spridit sig till hennes lever och lungor. Det gick för fort och Ashley hade inte lång tid kvar.

Hon fick höga doser cellgifter. Tumören i hjärnan gick inte att operera så cellgifterna var hennes enda hopp. 

Samtidigt försökte Ashley göra så mycket som möjligt av tiden hon hade kvar. Ho tog mängder med bilder på sig själv och sonen, så att familjen skulle minnas deras korta tid tillsammans.

Då plötsligt hände något.

Sommaren 2008 gjorde hon, vad hon trodde var den sista, röntgen av hjärnan för att se hur mycket tumören växt. men istället för att komma med ytterligare hemska nyheter så berättade läkarna att cancern var borta. Helt försvunnen.

Ashley Hallford som nyss var övertygad om att hon skulle dö fick nu plötligt livet tillbaka.

Men historien slutar inte där!

Läkarna berättade för Ashley att Harley skulle bli hennes enda barn – de starka cellgiftsbehandlingarna gjorde det omöjligt för henne att bli gravid igen.

Men två år senare väntade hon sitt andra barn – och förra året födde hon sitt tredje.

Idag är Ashley mamma till tre underbara barn och har varit cancerfri i 9 år.

Wow, den här historien gick verkligen rakt in i mitt hjärta! Vilket mirakel Ashley varit med om. 

När jag läser den här historien berörs jag av hur skört livet är. Vi måste ta hand om våra nära och kära medan vi fortfarande finns kvar, för livet kan ryckas bort så fort.

Dela gärna den här artikeln om du också blev berörd av den här fina historien.

Publicerad av Newsner familj