Läkarna gav sammanväxta tvillingarna 5 procents chans att överleva – nu firar de sin 2-årsdag

När läkarna såg systrarna Shylah och Selah Oglesby på ultraljudsbilden trodde de inte att de skulle överleva. Tvillingarna var sammanväxta i magen och läkarna meddelade föräldrarna att barnen hade mellan 5 och 25 procents chans att överleva.

Men föräldrana gav inte upp och idag firar flickorna sin tvåårsdag.

Misty och Curtis Oglesby besökte en barnmorska för en rutinundersökning när de var i 20:e veckan. Efter undersökningen fick de två chockartade besked. De väntade tvillingar – men inte vilka tvillingar som helst. Barnen var sammanväxta vid magen. Ett tillstånd som var mycket allvarligt och barnen hade bara en liten chans att överleva.

– Det läskigaste med allt var ovetskapen, berättar Misty.

Shylah och Selah föddes med separerade hjärtan och lungor men delade på en lever. Trots ett stort specialteam av läkare specialiserade på sammanväxta tvillingar så hade familjen oddsen emot sig.

Förutom att flickorna var sammanväxta hade en av dem dessutom ett hjärtfel. Läkarna gav bara barnen 5-25 procents chans att överleva. Trots att chanserna för döttrarna var små tvingades föräldrarna lämna dem ifrån sig till läkarna som förberedde en operation för att separera barnen. Det var oerhört jobbigt.

– De var perfekta. För mig var de perfekta. De var mina värdefulla små flickor, berättar Misty.

I två månaders tid studerades och förbereddes barnen för operationen. Operationen tog 6 timmar och allt gick bra.

Barnen separerades och den ena flickan behandlades för sitt hjärtfel. Föräldrarna kunde äntligen pusta ut och börja planera för framtiden. Deras små flickor hade trotsat oddsen och överlevt!

Idag, två år senare är barnen hemma i Indiana med sina föräldrar. De har klarat sig mot alla odds och är idag två friska flickor.

– Jag vill att de ska växa upp, upptäcka världen och leva livet fullt ut. För de har fått en chans som vi inte trodde att de skulle få, säger Misty.

Här nedan kan du se ett reportage om tvillingarna.

Jag är så glad att både Shylah och Selah är friska idag. Tänk vilka fantastiska saker läkarna kan göra. Dela gärna den här artikeln med dina vänner om du också blev berörd.

Publicerad av Newsner familj.