Ingen förstår vad mannen lider av – då tittar läkarna på röntgen och avslöjar 40 år gammal hemlighet

Efter att ha hostat konstant i över ett år beslutade sig den 47-åriga brittiske mannen för att söka läkarhjälp.

De flesta tycker nog att det är obehagligt att uppsöka vård, i synnerhet när man misstänker att det kan vara något allvarligt som är fel.

När läkarna röntgade honom kunde de se en fläck på ena lungan som inte skulle vara där. Cancer tänkte mannen.

Men läkarna kliade sig bara i huvudet – för det här var inte cancer. Det var något de aldrig sett tidigare.

Mannen, som bor i Storbritannien, hade haft problem med hosta i över ett år. Han hostade upp gult slem och mådde riktigt dåligt. Han misstänkte att han drabbats av lungcancer. Han var rökare, vilket ökade risken för att det skulle vara så.

Han var rädd för att besöka en läkare, men till slut orkade han inte må dåligt längre och insåg att han var så illa tvungen att åka till sjukhuset. När han kom dit tyckte läkarna att det såg allvarligt ut och skickade honom till röntgen.

Röntgenbilderna visade mycket riktigt att det var något som inte stod rätt till med mannens ena lunga. De hittade mörk fläck på bilderna, vilket tydde på en tumör.

De gjorde en bronkoskopi på mannen, vilket innebär att man tittar på insidan av luftrören med ett litet rör och en kamera.

När läkarna såg bilderna tappade de hakan. I mannens lunga hittade de nämligen ingen tumör – utan en trafikkon. Alltså inte en riktig kon i fullstorlek, utan en liten leksak från mannens lego som han hade haft som barn.

Bild: Facebook

Det visade sig att han hade andats in trafikkonen som sjuåring – 40 år tidigare.

Konen var cirka 1 cm lång och läkarna kunde operera ut den. Äntligen blev mannen av med sin hosta, och kunde dra en lättnads suck över att det inte var cancer han drabbats av.

Vilken otrolig historia! Det är också en viktig påminnelse om hur farliga små leksaker kan vara för barn, även när de blivit lite större.

Tur att det slutade väl den här gången!

 

Läs mer om...