Läkarna sa att 11-åringens magsmärtor skulle gå över – detaljen de missade får mamman att koka

Det var den 27 juli i somras som 11-åriga Daizy Adams plötsligt gick till mamma och berättade att hon hade ont i magen. Då tog mamman Sharyn Partridge beslutet att de skulle åka till sjukhuset i Plymouth, England, för att undersöka dottern, skriver Daily Mail.

Där viftade läkarna bort deras oro med att dottern bara hade ont i magsäcken. Nästa dag åkte Daizy på semester till Spanien med sin pappa.

På flygplatsen var hon tvungen att kräkas – fem gånger. Men när hennes mamma fick höra om det trodde hon att 11-åringen bara var nervös inför flygningen.

تم نشره بواسطة ‏‎Sharyn Partridge‎‏ في 15 سبتمبر، 2017

De flög till Spanien – men Daizy hade fortfarande ont i magen. Då tog pappan med sig dottern till en läkare i Spanien. Där fick hon samma svar som hemma i England.

Den 4 augusti flög de hem igen, och Daizys bonusmamma tog med henne till ett annat sjukhus. Där och då fick hon svaret på gåtan som plågat både dottern och familjen under en tid.

Daizy fick diagnosen gastroenterit – mag- och tarmkatarr.

Men när mamma Sharyn hämtade henne förstod hon att någonting inte alls stod rätt till.

Det såg ut som om hon gått ner tio kilo.

Den 15 augusti ringde mamman tillbaka till doktorn – som sa åt familjen att återkomma till sjukhuset för en tredje koll. Och den här gången ville Daizy verkligen att de skulle komma till botten med problemet och smärtorna.

Läkarna genomförde ultraljud på 11-åringen för att se vad som var felet med magen. Det var då läkarna såg på bilderna att Daizy hade en ovarialcysta på äggstockens utsida. Det är en så kallad differentialdiagnos till äggstockscancer, och kan alltså leda till allvarliga komplikationer.

De var tvungna att opererra bort cystan på en gång. 11-åriga Daizy blev förstås orolig, och mamman funderade på om hon någonsin skulle kunna få barn eller inte.

Sjukhuset kallade in en magspecialist. Efter över en timme på operationsbordet klev kirurgen ut i väntrummet till den oroliga mamman.

Hans besked chockade henne återigen.

Budskapet: Problemet var inte en cysta.

I stället hade han sett att hon drabbats av blindtarmsinflammation. Tack och lov att läkarna till slut hittade det! Nu kunde de rensa bort infektionen, och 11-åringen behövde inte längre lida. Hon opererades och flyttades sen till ett barnsjukhus där hon fick vara i ytterligare två dagar för vila och återhämtning.

Mamman blev lättad över att allt till slut blev bra med dottern, och att hon valde att ringa till sjukhuset en gång till. Samtidigt som hon tvingades genomlida en oerhört smärta har Daizy med sin berättelse och situation hjälpt till att sprida kunskapen om den här farliga missdiagnosen.

Jag kan verkligen förstå att familjen är arg på läkarna som gjorde denna miss. Samtidigt kom Daizy undan med ett ärr och jag är så glad över att hon mår bra i dag.

DELA gärna detta vidare för att öka medvetenheten om denna tarmsjukdom! 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna