Läkarna sa att Cazandra skulle dö inom 2 dagar – efter 4 år har nyblivna mamman chockat alla

När Cazandra Zetterberg gick i gymnasiet i Norrköping var hon svårt sjuk i anorexi och vägde 37 kilo. Läkarna sa att hennes kropp var så skadad att hon skulle dö inom två dagar om hon inte började att äta. Att bryta ett sjukt beteende är svårt, men fyra år senare har Cazandra visat vad vilja och kärlek till andra handlar om, genom att bli mamma. 
– Under graviditeten fick jag en ny syn på kroppen, det var viktigare att ge henne det hon behövde i magen än att tänka på mig själv, säger hon.

Anorexi är en svår ätstörning som gör att personen som drabbas får ångest av att äta. För Cazandra Zetterberg gick det så långt att hon gick ner till 37 kilo när hon gick i gymnasiet.

Till slut blev hon så dålig att hon var tvungen att få läkarvård, och det var då som läkarna sa åt henne att hon skulle dö en tidig död om hon inte började att äta.

Instagram @cazandraz

Många som drabbas av anorexi är sjuka under många års tid, då sjukdomen är svår att bli frisk från. För Cazandra kom vändpunkten när hennes lillasyster började att gråta.
– Min lillasyster började gråta i samband med att jag inte ville äta. Då förstod jag att det drabbade andra än bara mig själv. Man blir egoistisk av sjukdomen och undrar varför de ska bry sig, men folk runtomkring var rädda att förlora mig, säger Cazandra till Expressen.

Cazandra bestämde sig, hon skulle inte dö. Fyra år senare har hon chockat läkare och alla i sin omgivning genom att inte bara bli frisk, utan bli mamma också.
– Jag trodde från början att det skulle vara jobbigt att se kroppen förändras och gå upp i vikt. Även om jag är frisk finns tankarna kvar, men det förändrades snabbt. Under graviditeten fick jag en ny syn på kroppen, det var viktigare att ge henne det hon behövde i magen än att tänka på mig själv, säger hon till Expressen.

 

Facebook/Cazandra Zetterberg

 

Då Cazandra talat öppet om sjukdomen och delat med sig av bilder på sociala medier har flera personer hört av sig till henne om råd, särskilt de som har ätstörningar men drömmer om att få barn. Idag inspirerar hon andra som är sjuka, men hennes främsta mål är att vara en förebild för sin lilla dotter.

Den stora förvandlingen

Facebook/Cazandra Zetterberg

Många trodde nog inte att Cazandra skulle överleva anorexin, men några år senare är hon välmående och har en fullt frisk dotter. Det visar att kämparglöd är starkare än allt. Ätstörningar är vanligt och kan drabba vem som helst, men Cazandra är ett tydligt exempel på att det finns hopp. Dela gärna för att inspirera andra.