Läkarna sa att hon skulle dö – titta nu på förvandlingen 7 år senare

Anorexi är en allvarlig sjukdom som kan leda till döden då självsvälten slår ut organens funktion. De flesta som får behandling botas, men när läkarna träffade unga Fiona såg de inget hopp. Flickan var så djupt nere i sjukdomen att läkarna såg henne som ett hopplöst fall med ett tragiskt öde som väntade, men Fiona bevisade dem fel. Genom ett nytt kall i livet skedde en förvandling som är den mest inspirerande jag sett.

Fiona Chrystall var bara 11 år när hon drabbades av ätstörningar. För varje dag som gick minskade hon sitt matintag och precis som för många andra som drabbas så det dröjde inte länge innan sjukdomen tog över hennes liv. 

 

Another day another dug ❤ #olddog #rockythedug #sunshine #glasgow #dogsitting #dogsofinstagram #yorkie

Ett inlägg delat av Fee Feedor Chrystall (@feechrystall) Aug 16, 2015 kl. 5:09 PDT

Många gånger startade Fiona dagen med ett halvt kex till frukost. Därefter kunde åtta timmar av dagen passera innan Fiona åt igen, och intaget blev detsamma som på morgonen. Det var ändå inte de värsta dagarna.
– Det fanns dagar då jag inte åt eller drack något på en hel dag, berättar Fiona.  

Fionas föräldrar och anhöriga fick förtvivlat se henne bli smalare och sjukare för var dag, och när de trodde att läkarna kunde rädda henne fick de ett hjärtskärande besked.
– Vid 18 års ålder fick jag och mina anhöriga höra att jag var ett hopplöst fall. Jag hade haft sjukdomen så länge att jag troligtvis kommer att vara kroniskt sjuk i anorexia för alltid, berättar Fiona på sin Instagram.  

Så vad gör man när alla runt omkring har gett upp hoppet? Lyckligtvis kom Fiona till en insikt i livet då hon fick nog. 
– Plötsligt sa jag ‘Jag kan inte göra det här mot mig själv eller min familj’. Det var en väldigt långsam process med många upp- och nedgångar. Jag ville egentligen inte blir frisk. Det är mycket mentala och fysisika saker som pågår. Det är inte bara att äta och må bättre. Det är svårt att förstå för människor som inte varit där, säger Fiona till Bleacher Report.

Fiona var 18 år när hon bestämde sig för att bli frisk. I samband med det brjade hon plugga på universitetet och ville prova på fighting-sporten MMA, det visade sig bli hennes räddning och stora kall i livet. 

 

Final, Things I wish id known about recovery #day7: There is no such thing as a lost cause. ———————— Right be kind! Ive never shown anyone the photo on the left apart from my family and close friends And I know its not pretty but be kind and bear with me! At 18 me and my wee maw were told i was a lost cause, Id had it so long and was so far gone that I would probably always be a chronic anorexic. At the time I was happy as anything, I had no desire to get better. But i know girls that have been told the same who are trying their best. At no point does recovery become unacheivable. It is possible and it is wonderful. Keep fighting little warriors. Www.b-eat.co.uk ——————- #edaw2017 #anorexia #bullimia #anarecovery #miarecovery #recovery #edrecovery #edwarriors #mentalhealthawareness #fitness #stringisthenewskinny #wmma #secretlifeoffeedor #backtofightystuffnow

Ett inlägg delat av Fee Feedor Chrystall (@feechrystall) Mar 5, 2017 kl. 7:49 PST

Idag är Fiona 20 år och äter hälsosamt. För att utvecklas inom sporten hon brinner för måste hon äta stora mängder mat, och bilderna visar att hon numera är snäll mot sin kropp. 

Omgivningen trodde att 18-åriga flickan var dödsdömd, men viljan och envisheten blev hennes räddning ur det långvariga mörkret. Det här visar att allt är möjligt om bara viljan finns. Dela gärna för att inspirera andra och visa att det aldrig är för sent.