Läkarna vägrar röra Sarahs ansikte – då tar hon saken i egna händer

Sarah Atwell var bara åtta månader gammal när styvpappan Kenny märkte att hennes ansikte började se annorlunda ut.

Hos läkarna fick bebisen diagnosen neurofibromatos, ett ovanligt tillstånd som innebar att en tumör växte på högra sidan av hennes ansikte.

Åren gick, tumören blev större och större – men läkarna vägrade helt enkelt att hjälpa Sarah med vad som krävdes.

Sarah fick genomgå flera operationer i ansiktet – men aldrig någon som avlägsnade tumören från ansiktet.

Det spelade inte heller någon roll vilket sjukhus familjen Atwell från Nova Scotia, Kanada, besökte. Var de än vände sig var beskedet från läkarna detsamma: den nödvändiga operationen skulle helt enkelt vara för riskfylld och den förtvivlade flickan fick därför fortsätta leva med sitt tillstånd.

Bildkälla: Youtube

Genom åren fortsatte tumören att växa. Sarah led ofta av huvudvärk, hade försämrad syn – och fick ständigt utstå mobbning i skolan.

– De förstod inte att det var en tumör utan trodde att det var någon fasansfull sjukdom som de kunde smittas av, säger mamma Tara till ABC News.

Bildkälla: Youtube

Till slut bestämde sig en 16-årig Sarah för att det fick vara nog – och satte sig ned med penna och papper.

Bildkälla: Youtube

I brevet, som Sarah sedan filmade och publicerade på internet, skrev hon bland annat:

”Jag har haft många operationer, men jag kan inte märka någon skillnad. Jag har väldigt få vänner som jag litar på. Jag önskar att folk bara kunde förstå: det är inget fel på mig. Jag får öknamn hela tiden… bitch, hora, tjockhuvud, fet, ful… Det gör ont. Ibland önskar jag att jag såg annorlunda ut. Då kanske smärtan skulle försvinna. En dag kanske mobbningen upphör, men till dess kommer jag vara STARK! Jag försöker mitt bästa för att inte låta saker påverka mig… men det är bara så svårt!”

Bildkälla: Youtube

Videon fick snabbt genomslag. När Sarah vaknade dagen efter hade hon fått tusentals meddelanden från folk som visade sitt stöd, som förklarade hur vacker och modig hon var och hur de hade inspirerats av henne.

Det var dock inte allt. Videon nådde dessutom en läkare – som erbjöd sig att hjälpa henne med den nödvändiga operationen som andra hade vägrat utföra.

Bildkälla: Youtube

Till slut var äntligen operationen genomförd.

– Det känns fantastiskt. Jag är ganska säker på att det mesta av tumören är borta förutom lite runt ögonen. Läkaren sa att han inte visste om den skulle komma tillbaka eller inte, säger Sarah till ABC News.

Samtidigt hoppas Sarah att den modiga videon som förändrade allt kan vara till hjälp för andra unga.

– Om jag kan stå upp mot mobbningen, och om något annat barn som blir mobbat ser mig och kan prata med någon och tänker ’Jag kan stå upp för mig själv’, då har jag hjälpt någon, säger hon till ABC News.

Här kan du se ett videoklipp om Sarah:

Sarah är verkligen modig som stod upp och vägrade låta sig besegras av mobbare eller läkare som inte hjälpte henne. Dela gärna vidare hennes inspirerande historia till dina vänner!