Landsbygdsupproret stoppar påsktrafiken med traktorkaravan mellan Örnsköldsvik och Sundsvall.

Om du ska ut i påsktrafiken mellan Härnösand och Sundsvall idag så var beredd på att det kan vara extra köer. Just nu rullar nämligen ett kilometerlång led med traktorer längs E4:n i protest mot de dåliga förhållandena på landsbygden. Det är lantbrukare får ”Landsbygdsupproret” som har gått samman för att visa in missnöje. – Vi är 50 traktorer just nu, men det blir fler hela tiden, säger Fredrik Nordin, vice ordförande för organisationen till Expressen. Personligen så förstår jag verkligen Fredrik och de andra traktorförarna. Så som politiken förs idag så råkar landsbygden allt oftare på att dra det kortaste strået. Hoppas verkligen att någon lyssnar och tar det på allvar.  

Gruppen har fått tillstånd av polisen som har gått ut och varnat för att det kan bli långa bilköer nu mitt i påsktrafiken. Men så länge som de följer trafiklagarna är allt enligt reglerna.

Landsbygdsupproret jobbar för en mer levnade landsbygd.
– Och sen kan de inte fortsätta att lägga ner skolor, matbutiker och mackar i den takt som vi gör. Landsbygden är faktiskt större än huvudstan, säger Fredrik Nordin till Expressen.

Det här är andra året som gruppen gör en liknade protest, så här såg det ut i fiol:

Källa: Facebook

traktor

Dela gärna om du också tycker Sverige förtjänar en levande landsbygd.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.