Lärare hittar bilden vid terrorattacken – 13 år senare avslöjas sanningen bakom trasiga bröllopsfotot

Om du ska läsa en otrolig historia idag och få ditt hjärtat berört, läs denna.

Året var 2001 när Elizabeth Stringer Keefe i New York hittade ett dammigt foto på marken.  

Bilden visade 4 personer, uppenbarligen vänner. De log och poserar tillsammans på ett bröllop, som nyligen ägt rum i Aspen, Colorado.

Elizabeth, som var professor på college, tog hand om det sargade och dammiga fotot i kölvattnet av 9/11 och terrorattackerna på World Trade Center.

Människorna i bilden hade ingen aning om att de var nu en del av ett mysterium som skulle ta över ett decennium att lösa.

Elizabeth tillbringade nämligen de kommade 13 åren med att försöka hitta någon på fotografiet. Hon visste inte ens om de var levde eller var döda.

På varje årsdag av 9/11, gav sig Elizabeth ut på sociala medier med en efterlysning och bad om information, fanns det något där ute som hade en aning om vilka personerna på bröllopsbilden använt?

Åren gick, men Elisabeth fortsatte att försöka lösa gåtan – oavsett hur hopplöst läget verkade vara.

Men en dag, i september 2014, fick Elizabeth ett meddelande på nätet från Fred Mahe. Han sade att han var en av männen på bilden. 

Titta på videon nedan för att se hur denna otroliga historien vecklade ut sig … och hur Elizabeth beslutsamhet att återlämna fotot till dess rättmätiga ägare fått tusentals människor att beröras. 

 

Vänligen DELA detta med dina vänner på Facebook!