Läraren fick nog av oansvariga föräldrar – nu hyllas brutalt ärliga brevet av tusentals

Skolsystemet får ofta ta kritik från föräldrar som menar att skolan var bättre förr. Ofta är det lärare som blir måltavla för kritiken, då dessa anses som ansvariga för att det går dåligt för ett barn i skolan. 

Detta blev före detta läraren Lisa Roberson trött på. Efter att hon gått i pension tog hon tillfället i akt att vara brutalt ärlig och säga vilka som egentligen är problemet, efter det har hennes insändare delats och hyllats av tusentals.

Pensionerade läraren Lisa Roberson fick nog av föräldrar som ständigt klagade över dagens skolsystem. Efter att under lång tid ha hört ett flertal som anklagat lärare för att bära ansvaret för barnens resultat i skolan tröttnade hon och skrev följande insändare till lokaltidningen:

”Som pensionerad lärare är jag trött på människor som inte vet något om kommunala skolor eller varit ett i ett klassrum på senaste men ändå ska bestämma över vårt utbildningssystem. Lärarna är inte problemet! Föräldrarna är problemet! De lär inte sina barn vett och etikett, respekt, eller ens sunt förnuft gällande hur man kommer överens med andra. 

Barnen kommer till skolan i skor som kostar mer än lärarens hela outfit, men de har ingen penna eller ens ett papper. Vem fixar det åt dem då? Det gör lärarna.

När du ser skolor som ‘misslyckas’ – titta på föräldrarna och eleverna. Kommer föräldrarna på föräldramöten? Pratar de regelbundet med läraren? Ser de till att barnen är förberedda genom att ge dem rätt tillbehör? Ser de till att barnen gör sina läxor?”

Har de uppdaterade telefonnummer? Antecknar eleven under lektionerna? Gör de sin läxa? Lyssnar eleverna under lektionerna, eller är de källan till störningsmomenten under lektionerna?

När du tittar på dessa faktorer, kommer du inse att det inte är skolorna som misslyckas – det är föräldrarna. Lärare kan inte göra både sitt och förälderns jobb. Ingenting kommer förbättras förrän föräldrarna gör sitt jobb!” 

När insändaren delades på nätet fick den genast stor spridning och möttes av hyllningar och jubel av människor som höll med läraren.

Den pensionerade läraren menade att det är föräldrarna som bär ansvaret för barnens beteende och inställning till skolan. Om de inte har med sig rätt inställning hemifrån kan de inte heller uppnå resultat. Vad tycker du? dela gärna om du håller med läraren.