Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Läraren gav tonårskillarna ”mensläxa” – blev en dundersuccé

NO-läraren Anna Beckman pratar öppet om sex och samlevnad med sina högstadieelever. I våras uppmanade hon killarna i hennes dåvarande sjundeklass att börja ha tamponger och bindor i sina skåp – för att underlätta för tjerna. 

– I tisdags kom de fram och sa att de hade gjort läxan lite försenat, säger hon till Aftonbladet.

Anna Beckman arbetar som lärare på på Näsbyparksskolan i Täby och har bland annat hand om sex- och samlevnadsundervisning på skolan. I våras pratade hon mycket om mens med eleverna, och uppmanade även killarna att ha mensskydd i skåpen.

– Jag tar mig tid för mina elever. Jag tycker det är jätteviktig allmänbildning att kunna om mäns och kvinnors kroppar, och mens är ju en naturlig företeelse, säger hon.

I tisdags kom killarna, som nu går i åttonde klass, fram till henne och berättade att de alla börjat förvara mensskydd i skåpen.

Förutom att killarna nu har tamponger i skåpen så har sexualundervisningen även lett till en ökad förståelse mellan mellan eleverna i klassen. De är öppna mot varandra, och en av elevgrupperna kan tjerna till och med prata om PMS med killarna.

– Om du vill bli pappa eller bara är en del av samhället så angår mens dig också. Mens behövs för att vi ska kunna reproducera oss, då berör det män också, säger Anna Beckman.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

 
 

Läs mer om...