Läraren gör det otänkbara för att hjälpa 4-åringen med hans pappa

Näst efter föräldrar och närmaste familjen så brukar lärare och skolpersonal vara de vuxna som står barnen närmast.

Nancy Bleuer, 54, arbetar som förskolelärare i Iowa och tar mycket väl hand om de små hon ansvarar för. Faktum är att hon har valt att gå längre än de flesta för att hennes barn ska må bra.

När hon upptäckte att 4-åriga Camden i hennes klass mådde dåligt tog hon sig tid att prata med honom och höra vad som var fel. Det pojken berättade om sin pappa träffade Nancy rakt i hjärtat – och hon kände att hon var tvungen att agera direkt.

Det visade sig att Camdens pappa, 34-åriga Darreld Petersen, var mycket sjuk. När Nancy förstod hur illa det var blev hon mycket berörd, och tänkte på hur jobbigt det måste vara för lilla Camden. Hon ringde upp pappan.

Darreld hade ett allvarligt fel på sina njurar som gjorde att de bara fungerade till 20 procent. I januari fick han dialysbehandling och sonen Camden blev livrädd när han såg sin pappa så sjuk.

Nancy bestämde sig för att hjälpa familjen. Många andra kanske hade erbjudit sig att vara barnvakt, handla mat eller något annat praktiskt som skulle underlätta i en svår tid, men Nancy ville gå ännu längre.

Facebook/Nancy Bleuer

Hon erbjöd Darreld sin ena njure.

Mirakulöst nog visade det sig att Nancy var en perfekt match – och hon fyllde i alla papper direkt.

”Jag var väldigt exalterad över det här. Helt extatisk. Jag vet inte vad jag hade gjort om jag inte hade varit en match”, berättar hon.

Camdens pappa blev chockad och glad över Nancys fina erbjudande. Hon skulle rädda hans liv.

”Det är helt fantastisk. Det finns människor som väntar varje dag på en njure, eller andra organ. Jag önskar att det fanns fler människor som henne. Hon ger mig en anrda chans i livet.” säger Darreld till ABC News.

Facebook/Darreld Petersen

När familjen fick reda på att Nancys njure var en match till Darreld bestämde de sig för att överraska henne med blommor på skolan. Camden är överlycklig över att hans lärare ska hjälpa till att rädda hans pappas liv.

Tänk vilka goda människor det finns i världen! Om alla var så osjälviska som Nancy skulle världen vara en bättre plats. Nu håller vi tummarna för att operationen går bra, och att de båda återhämtar sig snabbt. 

Dela gärna artikeln om du också blev berörd av Nancys fina gåva till Camdens pappa.

Publicerad av Newsner familj