Läraren limmade fast tennisbollar på elevernas stolar – anledningen är genial

Att vara lärare är ett mycket utmanande arbete. Förutom att undervisa barnen i alla nödvändiga ämnen hamnar också en hel del annat på en lärares bord – du måste upprätthålla ordningen och samtidigt hjälpa fram elever på ett sätt så både föräldrar, elever, kolleger och skolledning blir nöjda.

Många lärare får inte alltid den uppskattning de förtjänar från sina elever, trots att de har ett av de tuffaste jobben som finns. 

Men en lärare i Round Lake, Illinois, har äntligen få det erkännande hon förtjänar efter att ha kommit på en väldigt användbar produkt: En stol med tennisbollar. 

Läraren, Amy Maplethorpe, skapade den speciella ”tennisbollstolen” för att hjälpa några av sina elever med sensoriska problem. 

raymond1
Raymond Ellis Elementary School

Amy undervisar på Raymond Ellis Elementary School i tal och språk. 

Det var när hon såg en liknande stol på nätet som Amy insåg att tennisbollar nog skulle kunna hjälpa flera av hennes elever.  

Flera av Amys elever har vad som ibland kallas sensorisk integrationsstörning, problem som liknar dem hos någon med Aspergers syndrom. 

”Stolarna används för de studenter som kan ha svårt att bearbeta information från sina sinnen och från omvärlden”, skriver skolan på Facebook

Wikimedia / frwl

”Tennisbollar på sätet och på ryggstödet ger en bättre struktur. Elever med autism, Downs syndrom eller med sensorisk integrationsstörning kan få hjälp med detta sittalternativ”. 

Sedan stolarna infördes har Amy märkt flera förbättringar hos elever med speciella behov, i alla åldrar.

Wikimedia / Sam Howzit

”Elever i första klass som använt stolen har blivit lugnare, mer tålmodiga och haft lättare för att lyssna på instruktioner”, berättar Amy för Huffington Post .

Amy har också noterat att stolarna är populära bland de äldre eleverna. 

Efter att skolan postade bilder av tennisstolarna på Facebook strömmande positiva kommentarer in. Många älskade idén och förklarade att de tänker testa på sina egna barn.

Public Domain Pictures / Petr Kratochvil

”Jag är verkligen glad över att detta har tagit fart och jag är verkligen glad om det kan hjälpa fler elever, föräldrar och lärare”, säger Amy. 

Vill du veta hur man gör en av dessa smarta stolar? Skolan ger också enkla instruktioner för hur du kan skapa din egen. 

Flickr / Allison Meier

”Tack för det stora intresset för tennisbollstolarna. Det är så spännande att höra att de kan hjälpa studenter över hela världen!”, skriver skolan på Facebook och fortsätter:

Det material som används för att göra stolarna är en stol, halva tennisbollar, tyg och lim. 

1. Ta först fram en en stol och strö lim över sitsen. Placera sedan tyg över ytan.

2. Skär tennisbollarna i halvor och sätt fast på med ett starkt lim. 

3. Eventuellt överflödligt tyg kan du vika in under stolen och sätta fast med lim. 

4. Lycka till!

Pixabay / nike159

Även om jag inte testat detta själv, så låter det verkligen som en kanonidé om det kan hjälpa barn som har det lite tufft i skolan eller svårt att koncentrera sig hemma. 

Dela gärna vidare artikeln på Facebook om du känner någon som kanske borde prova detta!