Läraren ser att flickan blir mobbad – då bryter hon reglerna och gör det ingen annan hade gjort

Om ett barn blir mobbat kan det förstöra självkänslan totalt för en lång tid framöver, i värsta fall för hela livet. Att försvara sig själv är inte heller enkelt om man är liten, därför är det viktigt att vuxna agerar om de ser vad som pågår. 

När Kinsie Johns, en lärare på Anette Winn Elementary School, såg att en flicka i klassen blev mobbad valde hon att rycka in. Istället för att följa protokollet som säger att lärare ska låta eleverna utreda saken själva så gjorde Kinsie något som fick alla att gapa av förvåning. 

När Kinse Johns såg att en liten flicka i hennes klass var utsatt för mobbing högg det i hennes hjärta. En dag när flickan dök upp i en frisyr med två bullar knutna på huvudet tog några andra elever tillfället i akt att reta henne för hennes lustiga frisyr, och då fick Kinsie en idé. 

Facebook/Kinsie Johns

Nästa dag när Kinsie kom till klassrummet chockades hennes elever av vad de fick se. Kensie hade exakt samma speciella frisyr som den mobbade flickan i klassen haft dagen innan, vilket fick barnen att bli helt knäpptysta. 

Kinsie tog en bild på henne och flickan å deras frisyrer, vilket gjorde den lilla tjejens dag. Bilden la läraren ut på sin Facebook där hon citerade Dr.Seuss: ”Varför passa in när du kan sticka ut?

Facebook: Kinsie Johns

Eftersom att eleverna såg upp till sin unga och häftiga lärare så får vi hoppas att budskapet nådde fram. Det tystade åtminstone mobbarna. 

Det är människor som Kinsie som gör skillnad, och hennes budskap om att alla ska få vara sig själva är vi helt överens om. Dela gärna för att hylla hennes insats för retade flickan.