Lärarens otippade läxa fick föräldrar att jubla: ”Den här läraren är ett geni”

Alla tonårsföräldrar vet att det är ganska sällsynt att se sin tonåring städa på eget initiativ, särskilt hela huset, för när hände det senast? 

Det är förståeligt att Åsa Sandström jublade när hennes tonårsson Erik kom hem med en minst sagt ovanlig hemläxa: att städa precis hela huset.

För två veckor sedan kom Erik Sandström hem och berättade för sin mamma att han fått i läxa att städa. 
”Min son har fått en hemkunskapsläxa. Mohahahahaaa!!! Den här läraren är ett geni!!!! Love it!!!”, skrev hon i ett inlägg på Facebook.

Erik och de andra åttondeklassarna hade fått i hemkunskapsläxa att städa sitt rum, badrummet, kylskåp, och området bakom spisen. Detta fick mamma Åsa att hoppa högt av lycka, men för henne handlade det om mer än att bara få hjälp med städningen. 
– Läxan gav mig och Erik ett bra tillfälle att på ett hyfsat pedagogiskt sätt gå igenom städmomenten – något som kanske inte den oftast stressade vardagen ger utrymme för. Kunskapen i hur och varför man ska eller bör städa är viktig, och ibland landar kunskapen bättre om ”någon annan” än en ”tjatig” förälder uppmanar till dessa initiativ, säger Åsa Sandström till Aftonbladet

Facebook/Åsa Sandström

Åsa berättar också att Erik utförde uppgifterna ordentligt och moget, men med lite brist på motivation mot slutet. 

Dela gärna om du tyckte att lärarens läxa var en bra idé.