Larmet från akuten: Tvingas klämma in svårt sjuka i dagrummet: ”Det är fullt överallt”

Situationen på Södersjukhuset i Stockholm beskrivs som ett fullständigt kaos. Flera anställda har under jul och nyårshelgen slagit larm om att problem som trängsel och personalbrist eskalerat, varpå man fått klämma in patienter i dagrummet.

– Det är fullt överallt. Människor ligger och skriker och personalen får springa mellan patienterna för att försöka hjälpa alla. Det är kaos, säger Margarita Villalobos, säger Margarita Villalobos, sjuksköterska och Vårdförbundets representant på sjukhusets lungmedicinska avdelning till Aftonbladet.

Foto: TT

Flera anställda på Södersjukhuset vittnar om kaos på grund av för många patienter och för få i bemanningen.

Vården inte patientsäker

En av sjuksköterskorna som arbetar där – Margarita Villalobos, berättar att det varit så fullt den senaste tiden att de fått köra in flera patienter i det så kallade dagrummet, som annars fungerar som ett samlingsrum där man kan se på tv och liknande.

Enligt Margarita är situationen så illa att hon inte anser våren vara patientsäker längre.

– Alla avdelningar har tagit emot extra patienter, och de placeras utan hänsyn till de specifika vårdbehov som finns, säger Margarita Villalobos, sjuksköterska och Vårdförbundets representant på sjukhusets lungmedicinska avdelning, till Aftonbladet.

Känner du dig trygg men vården idag? eller finns det saker du skulle vilja se förändring på? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.