Leif GW Persson är svenskarnas drömgranne: ”Jag försöker uppföra mig som folk”

Leif GW Persson är vår drömgranne. 

Det avslöjas i en ny undersökning – där kriminologen och författaren pekas ut som den person flest svenskar vill ha som granne. 

– Det är för mig inte begripligt, säger han till Hem & Hyra.

 

Se hela listan här!

Foto: Maja Suslin/TT

Mark Levengood har tagit hem utmärkelsen två år i rad – men den här gången får tv-profilen maka på sig. 

Nu är nämligen Leif GW Persson svenskarnas favoritgranne. Ungefär en tredjedel av de som svarat på enkäten säger sig helst vilja bo vägg i vägg med GW. 

– Det är för mig inte begripligt. De kan inte bara ha kommit på det av egen erfarenhet om vi säger så. Jag har ju inte så många grannar här i bostadsrättsföreningen och på landet har jag ännu färre. I och för sig försöker jag alltid komma överens så gott jag kan med dem jag kan, och det har ju aldrig varit några problem, säger han till Hem & Hyra.

GW är dock hedrad av utmärkelsen. Samtidigt tror han att han kan uppfylla kriterierna för en bra granne. 

– Det tror jag. Jag är varken snarstucken eller långsint och försöker att uppföra mig som folk. Men så har jag ju jävla gott om plats runtomkring mig. Det är inte direkt så att jag bor i en trappuppgång med 25 personer och jag slipper skit som en gemensam tvättstuga som ska delas. Jag tror inte att jag har besökt en tvättstuga på 50 år och den lär ju vara en av de vanligaste orsakerna till grannkonflikter, säger han till Hem & Hyra.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna