Leif GW Persson avslöjar hemligheten för ett lyckligt äktenskap: ”Numera går troheten på reflex”

Leif GW Persson är kanske mest känd som kriminolog och författare. Men han har även varit en fast del av Expressens manspanel de senaste 9 åren. Men nu är det dags för det 72-åriga kunskapsoraklet att dra ned på takten och därför lämna han nu uppdraget.

Bildkälla: Wikicommons/ Leif GW Persson blir intervjuad av Karin Thunberg, bokmässan 2011. 

Expressens söndag har länge haft manspanelen, en panel med manliga profiler som ger råd till kvinnor om främst relationer.  Leif GW Persson har i många år varit en uppskattad del av panelen men nu lägger han uppdraget på hyllan.

I en längre intervju i Expressen om avhoppet berättar han att aldrig varit särskilt bra på att ta råd från andra men desto bättre på att ge dem själv. Och det han lärt sig från uppdraget är att många kvinnor är ihop med män som utnyttjar dem. 

– Och såna där män som inte har nåt jobb utan lever på frun och när hon kommer hem från jobbet, sjöblöt av svett, då klagar de på att falukorven är bränd. Om jag hade ihop det med en kvinna som var så, jag skulle gå därifrån på dan, säger han till Expressen.

Sedan 21 år tillbaka är Leif lyckligt gift med sin hustru Kim. Men för att det skulle fungera krävdes det att Leif tog ett beslut om att vara trogen och en bra man.

– Livet som libertin gick inte att kombinera med att ha en relation. Vill du ha någon att dö med tvingas du att välja. Så jag sa till mig själv ”Hur vore det om du försökte sköta dig den här gången?”, säger han till tidningen.

Leif säger också att det gäller att behandla andra människor så som man själv vill bli behandlad. Den gyllene regeln. Vi är nog många som kommer att sakna Leifs råd men om vi följer den enkla regeln så blir det lite bättre för alla.

Var gärna med och DELA om du också gillar Leif GW Persson som ett tack för den här tiden!

Publicerad av Newsner, gilla gärna