Leif GW Persson har fått nog: ”Sparka rikspolischefen Dan Eliasson”

Leif GW Persson ger rikspolischefen Dan Eliasson hård kritik i en ny krönika.

Den svenska polisen befinner sig i kris. Verksamheten fungerar inte på det sätt som medborgarna har rätt att begära, skriver polisprofessorn i en krönika i Expressen.

Leif GW Persson, pensionerad polisprofessor, skriver att den svenska polisen är överbyråkratiserad.

– Svensk polis är överbyråkratiserad, hälften av landets yta och närmare en fjärdedel av befolkningen saknar tillgång till polis och färre än halvparten av landets poliser arbetar med själva kärnverksamheten. Att utreda grövre brott, övervaka allmän lag och ordning och se till att vi har en utryckningsverksamhet som kan hjälpa människor som hamnat i en nödsituation, skriver han i krönikan.

Leif GW Persson ger samtidigt rikspolischef Dan Eliasson hård kritik och lägger själv fram åtgärder för att få ordning på polisen.

– Sparka Dan Eliasson och alla runtomkring honom som tänker och tror som han. Slut fred med polisfacket och se till äntligen begripa vad denna kris bottnar i. Att en central organisation inte kan lösa lokala problem. Låt oss i stället skapa något nytt som är anpassat till problemet. Låt oss göra det bit för bit, punkt för punkt, skriver han. 

Vad tycker ni om Leif GW Perssons tankar? Skriv gärna i kommentarerna på Facebook och dela artikeln med dina vänner. 

Publicerad av Stoppa Brotten, gilla gärna!