Leif GW tipsar om hemliga superdieten – har rasat 26 kilo

För mindre än ett år sedan vägde kriminologen och tv-profilen Leif GW Persson 137 kilo och var begränsad av sin övervikt. Till slut satte han ner foten och bestämde sig – han skulle gå ner 50 kilo på ett år. Nu har han kommit halvvägs, knepet är en ny superdiet som han nu vill tipsa andra om.

Få personer är så populära och inflytelserika som kriminologen Leif GW Persson, kanske är det också därför som svenska folket visade så stort intresse för hans nyårslöfte om att gå ner 50 kilo i vikt. Men för tv-profilen var det en nödvändighet.
– Jag var ju så jävla tjock, så jag funkade inte längre. Att väga 137 kilo är i det närmaste invalidiserande. Jag hade svårt att gå och stå och röra mig överhuvudtaget. Jag kunde knappt ta upp något ur fickan, jag fick inte ned handen för att det stramade så. Så här kan jag ju inte ha det, tänkte jag, säger han till Expressen. Och med draghjälp från sin hälsosamma fru och rätt kost har han lyckats tappa 26 kilo.

Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT

GW:s snabba tips för viktnedgång

  1. Se upp för socker
  2. Välj bra fetter (fisk och nötter exempelvis)
  3. Tänk LCHF (undvik snabba kolhydrater)
  4. Drick ordentligt med vätska
  5. Undvik öl

Dessa är i stora drag de knep som GW delar med sig av till Expressen Hälsoliv. Just att undvika alkohol har varit ett väldigt betydande inslag, då den varit en riktig bov för hans vikt tidigare. När han får frågan om hur mycket han dricker nu förtiden svarar han:
– Det blir ju en del, men däremellan är jag ju nykter. Jag orkar inte dricka alla dagar längre.

 

GW har inte alltid haft problem med övervikt. 2003, under inspelningarna av efterlyst, kunde vi se en betydligt smalare GW. NU är han tillbaka på banan, och har bara 25 kilo kvar till sitt mål. 

Foto: Maja Suslin / TT

Nu motiverar vi Leif GW Persson i hans kamp mot övervikten och jakten på bättre hälsa. Gilla om du också älskar GW.