Leif GW rasar mot polisens uppmaning till invånarna: ”Det gör mig skitsur”

Efter lördagens gruppvåldtäkt på en 17-årig flicka i Sofielund har polisen gått ut med en uppmaning till allmänheten, detta har fått kriminologen Leif GW Persson att rasa.
– Det drabbar tusentals kvinnor mitt i julhelgerna. Ska de sitta inne och kura då? I helvete heller, säger Leif GW Persson till SVT Nyheter Skåne.

I lördags ska en 17-årig flicka ha våldtagits och misshandlats av flera män vid en lekplats i Sofielund, Malmö. Då våldtäkten är den tredje i Malmö på kort tid så gjorde polisens utredningsledare Anders Nilsson ett uttalande där han uppmanade allmänheten att låta bli att gå ute på nätterna. Istället ska de ta taxi eller gå i sällskap med andra.

”Polisens uppgift att se till att detta inte händer”

Denna uppmaning fick kriminologen Leif GW Persson att rasa på den svenska polisen, då han menar att det är att överlåta ansvaret för trygghet på dne enskilde.
– Det begränsar människors frihet och det är polisens uppgift att se till att detta inte händer, säger han till SVT Nyheter Skåne.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Föreslår en annan metod

Leif GW Persson menar att polisen uppmaning inte är någon lösning på problemet, istället föreslår han en annan metod som användes när man löste sexualmord på Marstrand på 60-talet.
– Jag skulle börja med att sätta ut lite kvinnliga poliser i civila kläder som fick röra sig i de känsliga områdena för att eventuellt locka fram dem, säger han till SVT Nyheter Skåne.

Foto: Johan Nilsson/TT

Leif GW Persson menar att det är polisens uppgift att komma på en lösning på problemet och få invånarna att känna sig trygga. Dela gärna om du håller med honom.