Leiths fina hyllning till Lavin: Har tatuerat broderns ansikte på armen.

Lavin Eskandar var en av de som dödades vid attacken mot skolan Kronan i Trollhättan för en dryg vecka sedan. Och ju längre tid som passerar desto mer försvinner Lavin ur rapporteringen i media. Men för brodern Leith kommer Lavin aldrig att försvinna. Därför bestämde han sig för att göra något så att hans bror alltid är vid hans sida och då inte bara i tanken.

Efter dådet mot skolan i Trollhättan visade det sig att Lavin Eskandar, som arbetade som elevassistent på skolan, hade försökt att avväpna gärningsmannen för att skydda barnen undan hans svärd. Detta skulle bli hans död.

För sitt stora mod har Lavin uppmärksammats av tusentals människor på nätet. Utan hans insats kunde långt fler ha dödats och många är de som skrivit hyllningstexter till Lavin.

Men även om de flesta som skrivit och hyllat Lavin kan fortsätta med sina liv som vanligt, är fallet något helt annat för brodern Leith Eskandar. Han kommer för resten av sitt liv få leva med saknaden av sin bror. Med anledning av detta bestämde han sig för att göra något så att Lavin alltid kan vara med honom – därför har han tatuerat in broders ansikte på sin ena arm.

”Nu ser du allt jag ser min broder!” skriver han på Facebook om sin tatuering.

– Jag satte den på ett sådant sätt för att min bror nu ska kunna se det mina ögon ser. När jag går ut, när jag promenerar, när jag pratar med folk… Då ser han det. Han tittar på samma personer och får vara en del av det jag upplever, säger han till Expressen.

Leith berättar också att familjen fått ett oerhört stöd från människor över hela landet efter den tragiska händelsen.

– Vi har fått massor med tavlor på Lavin skickade hem till oss, som folk som vi inte ens känner har gjort, säger han.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Nu ser du allt jag ser min broder!Tack Jimmie Alava

Posted by Leith Eskandar on den 31 oktober 2015

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna