”Lilla Hjärtat” skulle fyllt 8 år idag – Melindas gripande hälsning till himlen: ”Finns i alla mina andetag”

Fallet med ”Lilla Hjärtat” skakade ett helt land. Den 25 april skulle hon ha firat sin 8:e födelsedag, men istället togs hon ifrån de som älskade henne alldeles för tidigt. Nu delar Melinda Jacobs, Esmeraldas familjehemsmamma, med sig av några gripande ord om flickan på sin Instagram.

Esmeralda Esther Rebecka Gustafsson blev placerad i familjehem redan som bebis.

När hon var 7 veckor gammal flyttade hon in hos Melinda Jacobs och hennes dåvarande partner Lasse.

Men efter nästan tre år hos familjen beslutades det att hon skulle flytta in till sin biologiska mamma och pappa, våren 2019. Den 30 januari året därpå påträffades flickan avliden.

”Absolut vidrigaste och värsta som kan hända”

Dödsfallet skakade ett helt land. Många blev otroligt berörda av att höra det som Esmeralda, även kallad ”Lilla Hjärtat”, genomlidit.

Hennes biologiska mor avtjänar idag ett fängelsestraff för dråp. Pappan avled i häktet.

Efter Esmeraldas död har Melinda kämpat hårt för att få igenom den nya lagstiftningen lex Lilla Hjärtat som ska ”säkerställa barns bästa när vård enligt LVU upphör,” och trädde i kraft sommaren 2022.

– Jag har varit med om det absolut vidrigaste och värsta som kan hända. Många har frågat mig vad som gör att jag fortsätter, hur jag vågar fortsätta efter det som har hänt med Esmeralda. Men för mig har det blivit så starkt att jag måste göra det jag kan för de här barnen. Jag kan inte se vad jag skulle kunna göra som är viktigare än det här, har Melinda sagt till Expressen.

Skulle firat sin 8-årsdag

Mycket har hänt sedan dess och ”Lilla Hjärtat” har blivit en symbol för hur otroligt viktigt det är att sätta barnen i första rummet.

Något som vi blir extra påminda om idag, den 25 april, då hon skulle firat sin 8-årsdag.

På sin Instagram har Melinda delat med sig av en gripande hälsning till Esmeralda.

”Vi har aldrig så mycket tid tillsammans som vi tror… Jag hoppas att vart du än är når min kärlek dig. Du finns i alla mina andetag. Det är din födelsedag, 8 år idag. Det finns inget jag önskar mer än att vi hade fått se dig utvecklas och växa upp. Jag ser framför mig att du och Emma dansar på molnen idag. Älskade Essmi,” skriver hon.

Vila i frid, Lilla Hjärtat.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev