Linda Hammar slår ett slag för alla med handikapp: ”Det är viktigt att man får vara sig själv”

Bara de som lever med ett handikapp kan veta hur det verkligen är, därför upplever många att det är jobbigt att utstå fördomar om vad de klarar och inte, det menar Linda Hammar från tv-programmet I en annan del av Köping. Nu kämpar Linda för att handikappade ska bli accepterade för dem de är, utan fördomar.
– Vi kan mycket mer än ni tror, säger den 44-åriga profilen från TV4-serien ”I en annan del av Köping”.

44-åriga Köpingsbon Linda Hammar vann svenska tv-tittarnas hjärtan redan första gången hon okänd dök upp i tv-programmet I en annan del av Köping. Med sitt glada humör och positiva inställning till livet blev hon snabbt en älskad person, men för Expressen berättar hon att det inte alltid varit så enkelt, då hon lever med handikapp.
– Jag kan ju inte hjälpa att mina ben inte alltid lyder och att jag måste köra rullstol ibland. Då är det viktigt att man får vara sig själv.

Linda berättar att hon har svårt att gå och att hennes hjärna inte funkar som andras, men att folk som lever med handikapp inte vill bli behandlade annorlunda. Därför har hon en uppmaning till de som inte är vana att umgås med funktionshindrade.  
– Fråga om det är något som du undrar över. Jag tar inte illa upp om du undrar något om mitt handikapp om du bara frågar på ett snällt sätt, säger hon till Expressen.

© Facebook/I en annan del av Köping

För Linda är det viktigast att vara en bra kompis, därför brukar hon hjälpa till med det hon kan, till exempel att läsa för sina kompisar.
– Vi kan mycket mer än ni tror, säger Linda.

Linda Hammars inställning till livet är en inspiration inte bara för de som lever med handikapp, utan för alla. Alla kan lära av hennes positiva och fina attityd. Dela gärna för att hylla Linda Hammar.