Linnea fick nog av nedskärningarna i vården och anmälde politikerna till Lyxfällan.

Landstingspolitikerna i Värmland har varit ett hett diskussionsämne på Centralsjukhuset i Karlstad i en tid med sjuksköterskebrist och nedskärningar. Därför bestämde sig en anställd för att ta till ett något oväntat grepp för att försöka hjälpa de lokala politikerna att få ordning på ekonomin, rapporterar NWT.

Linnea Nilsson, 24 år, har arbetat som sjuksköterska i Karlstad i ungefär två år. Där har hon fått uppleva sjuksköterskebrist, anställningsstopp och fått se hur det dragits in på 400 tjänster.

Till sist fick hon nog. Därför har hon nu anmält landstinget i Värmland till TV3:s program Lyxfällan där människor får hjälp med att sanera sin trassliga ekonomi. I synnerhet anser hon att Tobias Kjellberg, hälso- och sjukvårdschef och Fredrik Larsson, landstingsstyrelsens ordförande, kan behöva en hjälpande hand.

– Att budgeten krackelerar rejält är ju ingen hemlighet, så skulle Landstinget i Värmland komma med i Lyxfällan så vore det bra för alla inblandade parter, säger Linnea till NWT.

Linnea postade ett inlägg på Facebook där hon berättar att hon nu anmält landstinget till teve-programmet och inlägget har tagits emot väl. Det har redan delats av över 500 människor och hon berättar att hon fått många positiva kommentarer från kollegorna på sjukhuset.

– Efter att jag postat händelsen på Facebook har jag bara fått positiv feedback. Folk tycker att det både är roligt och bra gjort, säger Linnea till NWT.

Kände att jag fick ta tag i detta nu innan det går käpprätt åt skogen så Jag anmälde Landstinget i Värmland till Lyxfä…

Posted by Linnea Nilsson on den 5 oktober 2015

Publicerad av Newsner, gilla gärna